SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-09-06

LMFA čempionatas. Po Druskininkų etapo dėl taurės pešasi trys komandos

Lietuvos mažojo futbolo pirmenybės suka į finišo tiesiąją. Po dešimties dienų Šilalėje išsiaiškinsime šio sezono LMFA čempionus. Maratoninis Druskininkų etapas tik dar labiau pakurstė intrigą, kadangi nebeliko vienvaldžio lyderio. Vietoje to trivaldystė - turnyre pirmauja po 24 taškus surinkusios Kauno "Arsenalo", Vilniaus "El Dorado" ir Alytaus "Rese" komandos. Trys mačai per dieną IV etape daugeliui komandų tapo rimtu iššūkiu. Ne vienos iš jų nariai prisipažino, kad po turo kojos drebėjo iš nuovargio.

REZULTATAI

7 turas. OSS - RESE 1:11, "Merkys" - "El Dorado" 1:2, "Western Union Foundation" - "Eagle Team-Žibintas" 2:12, "Šilalė" - "Suoliukas" 4:2, "Riešė" - "Olimpo SC" 7:0, "Arsenalas" - "Telšiai" 4:2.

8 turas. "Merkys" - RESE 1:8, OSS - "Western Union Foundation" 3:2, "Arsenal" - "El Dorado" 3:2, "Šilalė" - "Olimpo SC" 16:2, "Riešė" - "Eagle Team-Žibintas" 1:6, "Suoliukas" - "Telšiai" 4:10.

9 turas. RESE - "Šilalė" 7:2, "Western Union Foundation" - "Arsenalas" 1:6, "Merkys" - "Riešė" 3:5, OSS - "Olimpo SC" 3:3, "El Dorado" - "Telšiai" 4:1, "Eagle Team-Žibintas" - "Suoliukas" 8:5.

DIENOS MAČAS. "Arsenalo" pergalė 3:0 prieš "El Dorado" lėmė, kad dabar turnyre turime trivaldystę, o ne vienvaldystę. Žiniasklaida jau rašė, kad pergalę kauniečiams pasiekti padėjo gera varžovų žaidimo analizė ir susikaupimas. Labai padėjo ir ankstyvas, 4 min. pasiektas Jauniaus Mikalausko įvartis, leidęs perimti mačo kontrolę. Kertiniu mačo epizodu galima vadinti 8 minutę, kuomet vienas "El Dorado" lyderių Edvinas Mučinis sugebėjo gauti antrą įspėjimą ir turėjo palikti aikštę.

"Stebėjome "El Dorado" rungtynes anksčiau. Matėme, kad jie propaguoja grubų žaidimą, vis "lipa", rungtyniauja ties pražangos riba. Ruošėmės tam ir to pasekoje vienas geriausių jų žaidėjų greitai gavo raudoną kortelę. Manau, kad ji buvo išprovokuota mūsų, žinant jo karštą būdą. Taktika pasiteisino", - akcentavo "Arsenalo" žaidėjas Ruslanas Bykovas.

Tokiomis aplinkybėmis žaisti tapo lengviau, tačiau kauniečiai neatsipalaidavo ir išlaikė susikaupimą visas likusias minutes. Po ekipos vadovo Karolio Vasiliausko tikslaus smūgio antro kėlinio pradžioje "Arsenalui" tapo dar lengviau, o likus žaisti 5 minutes, Tomas Krakauskas padėjo tašką - 3:0.

"El Dorado" šiame mače buvo tik savo paties šešėliais. Suprantama, kad kautis mažumoje su lygiaverčiu varžovu sudėtinga. O pašalinus E.Mučinį ir žaisti dėl traumos negalint Dariui Pupliauskui, puolime apskritai stigo aštrumo.

"Šį kartą "Arsenalo" žaidėjai tikrai buvo visa galva pranašesni ir nusipelnė pergalės, - pripažino "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. - Didžiąją rungtynių dalį žaidėme mažumoje. Tai pareikalavo daug jėgų, tad atakuodami nieko nenuveikėme. Be Edvino ir Dariaus buvo labai sudėtinga."

SPURTAS. Toks pralaimėjimas smogė "El Dorado" komandai ir per pasitikėjimą, ir per bendrą nuotaiką. Kitas tris valandas netrūko įvairių apmąstymų, tačiau pavyko susikaupti ir įveikti "Telšių" mėgėjų rinktinę (4:1).

Tuo metu "Arsenalas" Druskininkuose surinko 9 taškus iš 9 galimų, 4:2 įveikdamas "Telšius" ir 6:1 - "Western Union Foundation" iš Vilniaus. "Būtent to ir tikėjomės, dėl to čia ir važiavome", - pažymėjo R.Bykovas.

Tai buvo jau 7-oji iš eilės spurtavusios Kauno komandos pergalė LMFA čempionate. Vienintelė nesėkmė patirta pirmame etape Varėnoje, kuomet 1:2 teko pripažinti Alytau "Resės" pranašumą. Ar buvo galima išvengti ir to vienintelio pralaimėjimo?

"Manau, kad taip. Tai buvo pirmas turas, ne visi galėjo dalyvauti, nuvykome ne pačia stipriausia sudėtimi. Bet paskutiniame etape Šilalėje tikrai būsime visi, norime pirmos vietos", - sakė Ruslanas.


MATEMATIKA. Ja dabar tenka užsiimti sudarinėjant lyderių išsidėstymą turnyro lentelėje. Trys komandos turi po 24 taškus. Kadangi tarpusavio kovose visos pasidalino po vieną pergalę, tenka kalkuliuoti tarpusavio mačų santykius. Čia nugalėtojais su +2 tampa "Arsenalas". "El Dorado" santykis nulinis, o "Rese" turi -2. Tad pagal tokią situaciją, "Arsenalui" tereikia laimėti likusias rungtynes prieš "Olimpo SC" bei OSS ir jie taps turnyro čempionais. Tik prarasti kauniečių taškai suteiktų vilčių "El Dorado" arba "Resės" komandoms.

SUSPURDĖJO. Tuo metu Alytaus "Resės" komandą galime laikyti neformalia Druskininkų etapo nugalėtoja. Alytiškiai taip pat laimėjo visas treja žaistas rungtynes, o jų įvarčių santykis stulbinamas - 26:4. Plungiškiams "atmatuota" 11:1, varėniškiams 8:1, šilališkiams - 7:2. Pastarajame mače teko šiek tiek paplušėti, nes Šilalės komanda pirmoji pelnė įvartį ir buvo priekyje 11 minučių. Tačiau antroje mačo dalyje dzūkai susitvarkė su užduotimi.

"Šiek tiek nustebino "Šilalės" komanda, nesitikėjome tokio pasipriešinimo. Jauni ir greiti žaidėjai. Neįvertinome jų ir teko vytis. Bet laiku susiėmėme, - atviravo alytiškių vartininkas Egidijus Baranauskas. - Į Druskininkus atvyko stipriausia mūsų sudėtis, todėl nebuvo sunku siekti pergalių.

39 metai yra šios Alytaus komandos žaidėjų amžiaus vidurkis, tad toks faktas šias tris pergales verčia dar reikšmingesnėmis. "Manau, kad pagrindinė mūsų stiprybė buvo lygiavertė sudėtis. Dažnai keitėmės ir tai leido išlaikyti šviežias jėgas. Be to, ir motyvacija didesnė, kai žinai, kad pretenduoji į aukščiausias vietas", - tikino E.Baranauskas.

PASVARSTYMAI. Panašiai nuostabiai kurorte pasirodė Vilniaus "Eagle Team-Žibintas". Pergalinguose mačuose su "Western Union", "Rieše" ir "Suoliuku" jų užfiksuotas įvarčių santykis - 26:8. Nepaisant to, kad "Ereliai" šeštadienį turėjo tik du keitimus. Vis tik trečiose rungtynėse prieš "Suoliuką" jau akivaizdžiai jautėsi nuovargis, komanda nesistengė gintis, buvo svarbu įmušti bent vienu įvarčiu daugiau už varžovus. Tad ir rezultatas iškalbingas - 8:5.

Visgi šios trys pergalės ir devyni taškai didelio džiaugsmo "Eagle Team" komandai nesuteikė - komanda ketvirtoje vietoje, nuo lyderių atsilikdama trimis taškais. Jiems dar kartą beliko prisiminti nelemtą Alytaus etapą ir užsiimti svarstymais, kas būtų, jei... O Alytuje nesusirinko ir pralaimėjo "Resei" bei "Arsenalui" - komandoms, su kuriomis turėjo kovoti dėl čempionų titulo.

Antra vertus, bronzą dar galima "užkabinti". Bet tam reikia penktame etape nukauti "El Dorado" ekipą. Šių dviejų komandų susirėmimai visuomet būna ypatingi ir įtempti, toks tikriausiai bus ir Šilalėje.

"Vis dar gaila dėl Alytaus etapo baigties. Tačiau kaip ten bebūtų - esame kalti tik patys. Prieš "El Dorado" tikrai kovosime. Jie kaposis tikriausiai dėl antrosios vietos, mums tai - galimybė užimt trečiąją. Bus įdomu", - svarstė "Eagle Team-Žibinto" vadovas Aleksandras Dergačiovas.

Tiesa, šiame sūkuryje jis nedalyvaus. Nes turi svarią ir pateisinamą priežastį - kaip tik tą dieną vyks jo asmeninės vestuvės. Bet iniciatyvą ir patarimus perduos kam nors iš komandos draugų.


AMBICIJOS. Čempionate neliko taškų nepelniusių komandų, o pagaliau solidžiau pasirodė ir Plungės OSS. Savo potencialo niekaip neišnaudoję OSS etapą Druskininkuose pradėjo pralaimėjimu 1:11 "Resei", nors antro kėlinio pradžioje rezultatas dar buvo 1:2. Visgi žemaičiai kažkokiu mistiniu būdu sugebėjo paleisti rungtynes. Bet OSS po to 3:2 įveikė "Western Union" ir dovanojo pirmą tašką Mažeikių "Olimpo SC" komandai - 3:3.

"4 taškai iš 9 yra visai neblogai, žinant ankstesnius pasiekimus. Netgi džiaugiamės, nes aiškiai trūko jėgų, - neslėpė OSS kapitonas Robertas Gibieža. - Buvome sutarę, kad žaisime atsipalaidavę, neslegiami jokios įtampos ir nesinervindami. Kadangi į prizines vietas jau seniai nepretenduojame, tai ir psichologiškai lengviau buvo."

Gali būti, kad aukščiau 10-osios vietos Plungė jau nepakils. Tačiau šį sezoną jie turi dar nebaigtų ambicingų planų paskutinėse rungtynėse su aukso siekiančiu "Arsenalu". "Bandysime sutrukdyti "Arsenalui" užimti pirmą vietą atimant taškus iš jų. Norime, kad čempionato pabaiga būtų įdomesnė", - intrigavo R.Gibieža.

ŽEMYN. "Puiki pradžia ir košmariška pabaiga", - taip saviškių pasirodymą LMFA apibendrino Varėnos "Merkio" vadovas Dmitrijus Krupovičius. Pradžia iš tiesų buvo puiki. "Merkys" laimėjo ketverias rungtynes iš eilės ir pirmavo turnyre. Tačiau po to viskas pasisuko 180 laipsnių kampu. Druskininkuose varėniškiai klupo dar tris sykius ir savo pralaimėjimų serija pratęsė net iki septynių. Tik "El Dorado" buvo rimčiau pasipriešinta (1:2), bet kitose dvikovose su "Rese" (1:8) bei "Rieše" (3:5) taškais nekvepėjo.

Kaip ten bebūtų, dar prieš išvyką į Druskininkus Dmitrijus prisipažino jautęs, kad gali nutikti kažkas panašaus. Per daug jau ilgai jo žaidėjai ilsėjosi vasaros metu. "Nujaučiau, kad taip bus, nes vasarą futbolas buvo niekam neįdomus - visi rinkosi atostogas, o ne dalyvavimą turnyruose. Todėl labai trūko susižaidimo, jėgų ir greitai palūžome per rungtynes", - pasakojo "Merkio" vadovas.

Lieka du mačai su "Eagle Team" bei "Suoliuku". Per juos varėniškiai tikisi bent dalinai pataisyti savo reputaciją. "Reikia susirinkti visiems ir nuvažiuoti bei rimtai pakovoti, o ne šiaip sau pabėgioti", - sakė D.Krupovičius.


REKORDAS. IV etape šio sezono rezultatyvumo rekordą užfiksavo "Šilalės" futbolininkai. Jie per rungtynes su "Olimpo SC" kamuolį į varžovų vartus siuntė net šešiolika kartų ir šventė pergalę 16:2. Iš viso per 9 turus šilališkiai yra įmušę 46 įvarčius. Druskininkuose pavieniu rezultatyvumu blykstelėjo ir daugiau komandų. Dviženklį įvarčių kiekį taip pat pasiekė "Eagle Team" (12:2 prieš "Western Union"), "Rese" (11:1 prieš OSS) ir "Telšiai" (10:4 prieš "Suoliuką").

NUSIVYLIMAI. Būtent pastarųjų rungtynių tarp "Telšių" ir "Suoliuko" atomazga buvo įsimintiniausia tą dieną. Klaipėdiečiai sėkmingai pradėjo mačą ir greitai pelnė du įvarčius. Bet netrukus paleido iniciatyvą ir Telšių mėgėjų rinktinė ėmė siųsti vieną kamuolį po kito į jų vartus. Likus žaisti penkias minutes "Suoliukas" sumažino atsilikimą iki 4:6. Intriga atgimė, bet Klaipėdos meistrai likusį laiką sužaidė taip, kaip niekada nenorėtų pakartoti - vieną po kito praleido keturis įvarčius ir pralaimėjo 4:10.

Štai tokia atomazga tarsi simbolizavo visą "Suoliuko" ligšiolinį pasirodymą LMFA čempionate - kupiną nusivylimų ir nepateisinusį lūkesčių.

"Pasirodymas - tragedija. Buvome nenusiteikę, be ugnelės, leidome varžovams žaisti laisvai. Netrūko vartininko ir gynėjų klaidų, puolime neišnaudotos puikios progos, todėl tokie rezultatai", - nusivylęs dėstė "Suoliuko" vadovas Andrejus Smyslovas.

IŠTVERMĖ. "Riešės" komanda mums pademonstravo, kodėl reguliariai vykdo treniruotes ir beveik visus metus dalyvauja įvairiuose turnyruose. Fizinė komandos būsena yra puikios būklės, nes Druskininkuose net ir žaidžiant be keitimų pavyko sužvejoti 6 taškus. 7:0 buvo palaužtas "Olimpo SC" bei 5:3 "Merkys" ir tik "Eagle Team" nepavyko rimčiau pasipriešinti - 1:6. Šiame mače esminį vaidmenį suvaidino "Eagle Team" meistriškumas ir pora turėtų keitimų.

"6 taškais galime džiaugtis - kiek norėjome, tiek ir pasiekėme, juolab žaidėme be keitimų, nepailsėję, - pabrėžė "Riešės" kapitonas Deividas Petravičius. - Dabar turime 15 taškų ir 5 vietą. Neblogai, nors galėjome ir geriau. Gal ne dėl prizinių vietų, bet taškų buvo galima sukaupti daugiau."

PENKETAI. Druskininkų etape per 18 rungtynių iš viso buvo užfiksuoti 154 įvarčiai. Vienų rungtynių vidurkis - 8,55. Futbole nėra oficialaus termino, kuris apibūdintų penkis vieno žaidėjo įvarčius per rungtynes. Tiesa, ispanai kartais tokį reiškinį vadina "re-pokeriu". O Druskininkuose pasitaikė ir keli taip vadinami "re-pokeriai". "Šilalės" narys Vytas Kurmis mušė penkis įvarčius rekordinėse rungtynėse su Mažeikiais (16:2). "Eagle Team-Žibinto" vadovas A.Dergačiovas taip pat pasižymėjo penkis sykius mače su "Western Union" (12:2). "Resės" atstovas Vilmantas Žilinskas irgi pasiuntė "re-pokerį" į OSS vartus (11:1). Dar vienas "Eagle Team" žaidėjas Paulius Sakalis kovoje su "Suoliuku" (8:5) taipogi tapo penkių įvarčių autoriumi. Tiesa, vienas iš jų lėkė į savuosius vartus.

FINIŠAS. Į visus paskutinius LMFA čempionato klausimus bus atsakyta Šilalėje rugsėjo 16 dieną, šeštadienį. Šilalė ir jos valdžia jau laukia.


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija