SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-05-17

Pirmasis LMFA čempionato turas: komandų pasiruošimas, tikslai ir spėjimai (II dalis)

Jau šį šeštadienį Alytuje prasidės Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos mažojo futbolo asociacija. Prieš pirmąjį čempionato turą visus Jus jau supažindinome su visomis keturiolika komandų, kurios kovos dėl stipriausios Lietuvos ekipos vardo.


Vakar taip pat pristatėme pirmų septynių komandų mintis apie pasiruošimą, nuotaikas, tikslus ir pasikeitimus sudėtyje, o šiandien pristatome likusių septynių komandų. Visos ekipos taip pat spėjo, kaip sužais savąsias rungtynes, o kelios iš jų prognozavo, kad pirmųjų savo rungtynių nelaimės.


FK „Riešė“ (Vilnius)


Pasiruošimas: „Mūsų pasiruošimas vyksta tradiciškai – turime savo treniruotes ir taip pat žaidimas Vilniaus MFL pirmenybėse. Daugiau nieko papildomo nedarome“, – sakė „Riešės“ klubo vadovas Tomas Guiskis.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos komandoje pakilios, visi laukiame čempionato pradžios, o sau keliame aukštesnius tikslus nei praėjusiais metais. Praėję metai buvo labiau žvalgybiniai, pamatėme, kad Lietuvos mažojo futbolo čempionate žaidžiamas aukštesnio lygio futbolas, todėl šiais metais esame tam pasiruošę ir stengsimės laimėti dėl aukščiausių vietų“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Mūsų komandoje naujokų nebus, visi, kas yra registruoti MFL lygoje, žais ir Lietuvos čempionate“.

 

Totalizatarius: „Spėju, kad laimėsime 2:0 prieš „Šilalę“ ir 1:0 prieš „Suoliuką“.


„El Dorado“ (Vilnius)


Pasiruošimas: „Jokio išskirtinumo ir papildomo pasiruošimo nėra, tiesiog žaidžiame Vilniaus MFL pirmenybėse, o kai kurie dar žaidžia SFL lygoje už „Advoco“ ir „Krušos“ klubus. Taip pat antradieniais turime treniruotes“, – pasakojo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos tikrai geros, jau laimėjo penkias porcijas plovo, o dabar dar reikia surinkti šešis taškus. Keliame sau aukštus tikslus, bet puikiai suprantame, kad jei pirmajame ture prarasime taškų, kovoti dėl aukščiausių vietų jau bus labai sunku, todėl į Alytų važiuosime tik dėl šešių taškų.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Pasikeitimų komandoje praktiškai nėra. Visi, kas rungtyniauja MFL lygoje, visi važiuos ir į Lietuvos čempionatą. Tiesa, kelis „legionierius“ iš II lygos pagriebėme – vienas iš jų vartininkas. Mūsų pačių vartininkas, kuris gina vartus MFL lygoje, Alytuje galės sužaisti tik vieną mačą, todėl su vartininkais ir turėjome bėdų.

 

Totalizatarius: „El Dorado“ 2:1 „Merkys“ ir „El Dorado“ 3:1 OSS.

 

„Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius)


Pasiruošimas: „Pasiruošimas vyksta vangiai, bet gerai, kad savo gretose turime užregistruotų tikrai ne silpnų žaidėjų. Pačių pasiruošimas vyksta, žaidžiant MFL lygoje, bet į Alytų negalės vykti net penki žaidėjai iš MFL, todėl remsimės kitais futbolininkais, kurie mums padėjo ir praeitais metais“, – atskleidė „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


Nuotaikos ir tikslai: „Mūsų keliame tikslai yra patys aukščiausi. Jau prieš sezono pradžią sakiau, kad Lietuvos čempionatui skirsime prioritetą ir norime pasidabinti kažkokios prabos medaliais, aišku, auksas būtų idealiausia. Didelis minusas yra tas, kad aš pats galėsiu dalyvauti tik Alytaus ture, o į kitus du turus dėl atostogų ir darbo kelionių negalėsiu atvykti. Tikiuosi, kad komanda ir be manęs viską susiorganizuos ir susirinks stiprios sudėties“, – dar vieną paslaptį atskleidė „Eagle“ vadovas.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Šiais metais stiprinamės taip pat, kaip ir praėjusiais. Pasikvietėme ne vieną kitos komandos žaidėją – vieną iš VFM ekipos, kelis žaidėjus iš II lygos. Iš mūsų Vilniaus MFL žaidžiančių futbolininkų būtų labai sunku surinkti stabilią sudėtį, todėl remsimės ir kitais žaidėjais. Vien Alytuje turės žaisti penki nauji futbolininkai, kurie nežaidė su mumis MFL lygoje. Bet tie penki žaidėjai yra tikrai aukšto lygio ir tikiuosi, kad susižaidimas iškart atsiras bei problemų nebus“.

 

Totalizatarius: „Atsimenu OSS ekipą per Baltijos taurės rungtynes. Su keliais legionieriais iš UK jie buvo labai galingi, bet be jų iškart nusilpo. Nežinau, kaip jie atrodys šiais metais, bet spėju, kad laimėsime 7:3. Apie „Imsrės“ ekipą iš vis nieko nežinau, bet spėčiau, kad laimėsime 5:1“.

 

FK „Rytas“ (Vilnius)


Pasiruošimas: „Treniruojamės tris kartus per savaitę, labai rimtai ruošiamės (juokiasi). O jei rimtai, pagrindinis mūsų pasiruošimas yra žaidimas Vilniaus MFL lygoje“, – juokaudamas pokalbį pradėjo „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


Nuotaikos ir tikslai: „Lietuvos čempionatas vyksta vasarą, kai daug kas atostogauja ar būna vestuvių metas, todėl susirinkti į turus nėra lengva. Turbūt lengviausia tai padaryti namų komandoms, bet nuotaikos yra geros, juk rodys per DelfiTV, šeima galės pamatyti. Švenčiame savo klubo dešimtmetį, todėl būtų smagu jį paminėti puikiu pasirodymu Lietuvos čempionate. Norime jį laimėti ir bandysime tai daryti, o kaip seksis, pamatysime. Įsivaizduoju, kad po trijų turų jau bus aišku ar mes galime kovoti dėl aukščiausių vietų“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Prisijungs žaidėjai, kurie negali žaisti MFL lygoje dėl darbų savaitės viduryje, bet pasitikėsime savo pagrindu, kuris rungtyniauja MFL lygoje. Jei sau keltume labai ypatingus tikslus, galbūt ieškotume pastiprinimo, o dabar žaisime savo malonumui su tais žaidėjais, kurie nuolatos žaidžia mūsų komandoje“.

 

Totalizatarius: Olegas tapo pirmuoju, kuris savo komandos pergalės neprognozavo – 2:2 su „Rese“ ir 1:1 su „Orfa“.

 

FK „Šilalė“ (Šilalė)


Pasiruošimas: „Jokių pasiruošimų nedarome, tiesiog atvyksime į rungtynes ir sužaisime. Kaip bus, taip bus“, – didelio užsidegimo neparodė „Šilalės“ vadovas Artūras Vazbys.


Nuotaikos ir tikslai: „Konkrečių tikslų sau išsikėlę nesame, o ar ką pavyks iškovoti, parodys laikas“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Mūsų sudėtis nesiskirs nuo praėjusių metų sudėties. Komandoje liko ir žais visi tie patys futbolininkai“.

 

Totalizatarius: „Šilalė“ atsisakė spėti, kaip sužais savąsias rungtynes.

 

 

FK „Orfa“ (Panevėžys)


Pasiruošimas: „Jau nusipirkome naują aprangą ir sportinius treningus. Atrodysime gražiai (šypsosi). Patį pasiruošimą jau pradėjome. Dalyvaujame Panevėžio futbolo federacijos turnyre, kuris visai neseniai prasidėjo. Taip pat dalyvaujame „Hummel“ organizuojamuose turnyruose po Lietuvą. Taip savo sportinę formą ir palaikome“, – sakė „Orfa“ vadovas Tomas Malinauskas.


Nuotaikos ir tikslai: „Mūsų tikslas – užimti kuo aukštesnę vietą. Iš tikro, jau nusibodo žaisti su tomis pačiomis komandomis iš Panevėžio, todėl norėjome kažko naujo ir sutikome dalyvauti Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Čia bus įdomu žaisti su komandomis, kurių mes nežinome ir jų pajėgumą pamatysime tik aikštėje. Komandos nuotaikos tikrai geros ir visi yra nusiteikę žaisti“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Turime kelias problemas su traumomis, taip pat negalės žaisti kai kurie mūsų futbolininkai, kurie rungtyniauja I lygoje, todėl į savo gretas pasikvietėme kelis FK „Sportidus“ žaidėjus, kuriuos gerai pažįstame. Visi esame draugai ir ne kartą kartu žaidėme, todėl problemų dėl to nekils. Iš „Sportidus“ atvyko ir vartininkas, nes mūsų vartų sargas taip pat žaidžia I lygoje ir Lietuvos čempionate padėti negalės“.

 

Totalizatarius: „Sunku spėti tikslų rezultatą, todėl geriau pasakysiu, kad prieš „Arsenalą“ laimėsime dviejų įvarčių skirtumu, o prieš „Rytą“ – trijų įvarčių skirtumu. Galvojame tik apie pergales, nes kitaip į aikštę net neverta žengti.

 

SC „Saned“ (Joniškis)


Pasiruošimas: „Pasiruošimo labai nesureikšminame. Treniruojamės du kartus per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais ir tiek. Žiūrėsime ar to pakaks“, – kalbėjo komandos vadovas Edmundas.


Nuotaikos ir tikslai: „Pirmą kartą dalyvausime Lietuvos čempionate, tai sunku pasakyti kokie yra mūsų tikslai. Kažko konkretaus nekeliame, bet tikrai bandysime kovoti ir visa komanda yra nusiteikusi kovingai, o aiškesnius tikslus pradėsime kelti, kai pamatysime varžovus ir pažiūrėsime, kaip su jais pavyks sužaisti“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Pasikeitimų nėra. Visi, kas eina į treniruotes ir žaidžia mūsų komandoje, žais ir Lietuvos čempionate“.

 

Totalizatarius: „Saned“ pasekė „Ryto“ pavyzdžiu ir taip pat spėjo, kad abu mačus sužais lygiosiomis – 3:3 su „Suoliuku“ ir 4:4 su „Rese“.



Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija