SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-05-31

Antrasis LMFA čempionato etapas: Į Telšius komandos atvyks nusiteikusios kovingai (II dalis)

Prieš kiek mažiau nei dvi savaites keturiolika komandų iš visos Lietuvos pradėjo varžytis Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate. Tada jos Alytuje sužaidė po dvi rungtynes, o šį šeštadienį (birželio 2 d.) scenarijus kartosis tik viskas jau vyks Telšiuose.


Į Žemaitijos sostinę atvykusios komandos vėl turės sužaisti po du mačus ir, žinoma, tikėsis tik pergalių, bet, kaip jau parodė etapas Alytuje, lengva čia tikrai niekam nebus ir prognozuoti nugalėtojus yra sudėtinga. Praėjusiame etape tik keturios komandos iškovojo abi pergales, todėl bus įdomu pamatyti, kiek šįkart bus tokių komandų.


Prieš šį etapą vėl pakalbinome visas komandas. Vakar pateikėme pirmų septynių komandų mintis ir spėjimus apie galimą rungtynių baigtį, o šiandien pateiksime likusių septynių komandų.

 

„El Dorado“ (Vilnius)

 

Pirmasis etapas „El Dorado“ ekipai buvo fantastiškas ir ji laimėjo abu žaistus mačus. Pirmajame mače „El Dorado“ 3:1 įveikė FK „Merkys“ klubą, o antrose rungtynėse tiesiog volu pervažiavo per FC OSS klubą ir jį sutriuškino rezultatu 18:1. Būtent toks geras praleistų ir įmuštų įvarčių skirtumas (+19) leidžia Vilniaus klubui būti pirmoje vietoje.


Dėl to jau savaime aišku, kad po pirmojo etapo „El Dorado“ nuotaikos buvo puikios, tačiau prieš antrąjį etapą „El Dorado“ stovykla tokiu dideliu optimizmu nespinduliuoja.


Komanda turi nemažai problemų su traumomis, todėl į Telšius gali vykti daug naujų žaidėjų. Tai ne visada yra gerai, ypač žaidžiant prieš tokias patyrusias komandas kaip FK „Rytas“ ir FK „Arsenalas“. Praėjusio sezono čempionai „Arsenalas“ praeitais metais nukovė „El Dorado“ klubą, todėl vilniečiai norėtų atsirevanšuoti prieš Kauno ekipą, bet pati puikiai supranta, kad tai bus labai sunku.


„Prieš antrąjį etapą strateguojame, galvojame kaip žaisime. Puikiai žinome, kad rungtyniausime prieš stiprias ekipas, o dar turėtų būti labai karšta, todėl lengva tikrai nebus. Visgi galvojame tik apie pergales“, – kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


„Žaisime savo žaidimą, čia ne tas čempionatas, kad galėtumėm kažką drastiškai keisti. Šiais metais taškų gali prarasti ne vienas klubas, todėl reikia išlikti susikaupusiems. Žaisime taip, kaip žaidėme anksčiau, tiesiog svarbu atlaikyti rungtynes fiziškai“, – pridūrė M. Rašinskas.


„El Dorado“ vadovas atskleidė, kad didžiausias galvos skausmas komandai yra sudėtis. „El Dorado“ turi problemų su traumomis ir kitomis aplinkybėmis, dėl kurių jiems tenka gerokai pasistengti, jog surastų konkurencingą sudėtį Telšių etapui.


„Sudėtis yra vienas iš sudėtingiausių klausimų. Nebus trijų startinės sudėties žaidėjų dėl traumų ar darbų ir dar kelių svarbių futbolininkų. Dėl šios priežasties komandoje bus naujų veidų, bet jie yra žinomi mažojo futbolo bendruomenei. Trečiadienį savo komandoje dar turėjome tik 5 futbolininkus, todėl teko zonduoti visus žaidėjus ir jau sudėtis papilnėjo. Bus vienas futbolininkas iš „Advoco“, vienas iš MSC, vienas iš „Fortitudo“ ekipų. Turėtų būti ir dar keli naujokai, bet net šiai akimirkai negaliu pasakyti kas tokie, nes laukiame jų atsakymų“, – komandos komplektavimo sunkumus įvardino M. Rašinskas.


Totalizatorius: Šiame etape M. Rašinskas nesiryžo spėti, kad jo komanda laimės abu mačus ir galvoja, jog rungtynės su praėjusio sezono čempionais „Arsenalu“ gali pasibaigti lygiosiomis.


„Sunkiai, bet „Rytą“ įveiksime 2:1, o rungtynės su „Arsenalu“ pasibaigs lygiosiomis 1:1“, – savo spėjimus pateikė „El Dorado“ vadovas.

 

FK „Arsenalas“ (Kaunas)

 

Praėjusio sezono čempionai savo titulo gynybą pradėjo dvejomis lygiosiomis: prieš Panevėžio „Orfą“ ir Alytaus „Merkį“, tačiau „Merkio“ aplaidumas į aikštę išleidžiant neregistruotą žaidėją pagerino „Arsenalo“ situaciją ir čempionai pirmąjį turą užbaigė su keturiais taškais, kadangi jiems buvo įskaityta techninė pergalė rezultatu 5:0 prieš „Merkio“ klubą.


Žinoma, kad „Arsenalas“ norėjo naująjį čempionatą pradėti dvejomis pergalėmis, tačiau keturi taškai nėra taip blogai, o komanda jau rimtai ruošiasi antrajam turui Telšiuose, kur žais su šeimininkais ir praėjusių metų vicečempionais „El Dorado“.


„Nuotaikos komandoje neblogos. Nepradėjome čempionato taip, kaip tikėjomės (1 lygiosios, 1 pergalė), bet iš kitos pusės – pradėjome geriau nei praeitų metų čempionatą (1 pergalė, 1 pralaimėjimas). Telšiuose laukia labai sunkus etapas. Ilga kelionė, tropinės oro sąlygos, labai neparankus tvarkaraštis, dėl kurio reikės net 3 valandas laukti antrųjų rungtynių, o kur dar tai, kad teks žaisti prieš šeimininkų FK „Telšiai“ komandą bei antras rungtynes prieš „El Dorado“ komandą. Abi komandos stiprios. Daug ką lems žaidėjų fizinis pasiruošimas bei atsarginių žaidėjų suolelis ir jų indėlis. Atsarginiai žaidėjai ypač nulems antrųjų rungtynių prieš „El Dorado“ baigtį kuri komanda turės daugiau jėgų po 3 valandų laukimo ir „kepimo“ karštyje, kurie atsiveš daugiau žaidėjų rotacijai – ta komanda, manau, ir laimės“, – savo įžvalgomis dalinosi „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


„Antrajame etape savo žaidimo braižo keisti neketiname, o jei ir ketintume keisti – neatskleisčiau dėl suprantamų priežasčių“, – šypsodamasis pridūrė „Arsenalo“ vadovas.


Kalbėdamas ar komandoje bus pakeitimų sudėtyje, K. Vasiliauskas sakė: „Sudėtis bus panaši kaip ir Alytaus etape, bet planuojame turėti daugiau žaidėjų ir keitimų“.


Totalizatorius: „Arsenalas“ antrajame etape tikisi dviejų pergalių ir abiejų vieno įvarčio skirtumu.


„2:1 laimėsime prieš „Telšius“ ir 3:2 prieš „El Dorado“, – spėjo „Arsenalo“ vadovas.


FK „Imsrė“ (Jurbarkas)

 

Jurbarko komanda puikiai debiutavo Lietuvos mažojo futbolo čempionate ir prieš „Telšius“ iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 6:1, tačiau kitame mače „perdegė“ ir prieš „Eagle Team - Žibintas“ pralaimėjo 3:9. Negana to, komandos vadovas Matas Venslauskas gavo tiesioginę raudoną kortelę, todėl jam Telšiuose teks praleisti pirmąsias rungtynes su FK „Rieše“, bet prieš Joniškio SC SANED jis žaisti jau galės.


„Komandos nuotaikos yra puikios ir su nekantrumu laukiame antrojo etapo kovų“, – kalbėjo M. Venslauskas.


„Antrajame etape žaidimo planas neturėtų keistis. Žaisime panašiai, kaip ir pirmajame etape. Į Telšius vyks panaši sudėtis, kaip ir į Alytų, tik dar nėra aiškūs visi vykstantys žaidėjai“, – pridūrė M. Venslauskas.


Totalizatorius: Nors M. Venslauskas nežais pirmajame mače, tačiau klubo vadovas tikisi, kad jo komanda laimės abu mačus: „Imsrė 5:2 „Riešė“ ir „Imsrė 3:1 SANED“.


FK „Šilalė-Prolain“ (Šilalė)

 

Praėjusiame etape į Alytų atvykęs FK „Šilalės“ klubas savo darbą padarė puikiai ir laimėjo abu mačus. Šilalės klubas 4:2 nugalėjo FK „Riešės“ klubą, o kitose rungtynėse 8:2 sutriuškino FK „Telšių“ ekipą. Puikų žaidimą pademonstravusi Šilalės ekipa šįkart taip toli vykti neturės. Jiems reikės nuvažiuoti kiek daugiau nei pusšimtį kilometrų ir Telšiuose kovoti su Plungės FC OSS ir Varėnos „Merkio“ klubu.

 

FK „Šilalė-Prolain“ žais praktiškai namuose, todėl Telšiuose klubas ir vėl tikėsis iškovoti dvi pergales. Tiesa, apie konkrečius komandos siekius ar pasikeitimus sudėtyje informacijos neturime.


FK „Orfa“ (Panevėžys)


Dar vieni Lietuvos mažojo futbolo čempionato debiutantai, bet pirmajame etape jie surinko tik vieną tašką. Tiesa, tas taškas buvo iškovotas prieš praėjusių metų čempionus FK „Arsenalo“ klubą, kai rungtynės su jomis pasibaigė taikiai 2:2. Kitas rungtynes „Orfa“ pralaimėjo 4:6 FK „Ryto“ klubui, o tame mače „Orfos“ narys Simonas Gailiūnas gavo dvi geltonas korteles, todėl jam reikės praleisti pirmą Telšių etapo mačą prieš FK RESE, bet prieš Klaipėdos FC „Suoliuką“ jis jau galės žaisti.

 

Pirmajame etape „Orfa“ taip pat sulaukė smūgio dėl vieno pagrindinio žaidėjo Andriaus Krasuckio traumos, kuris rimtai susižalojo kulkšnį ir jo tikrai nebus Telšių etape.


Visgi „Orfa“ komanda yra nusiteikusi rimtai kovoti antrajame etape ir tikisi laimėti abu būsimus mačus.


„Po pirmojo etapo nuotaikos nėra itin geros, nes vienas rungtynes pralaimėjome, o ir traumą patyrė komandos puolėjas Andrius Krasuckis, tačiau vykdami į Telšius galvojame tik apie dvi pergales“, – teigė „Orfa“ vadovas Tomas Malinauskas.


„Į Telšius vyksime be naujokų, bet sudėtis bus šiek tiek kitokia nei Alytuje, kadangi dėl asmeninių priežasčių į Telšius negalės atvykti keli komandos nariai. Visgi pagrindas išlis tas pats“, – pridūrė „Orfa“ vadovas.


Totalizatorius: Kaip ir minėjo T. Malinauskas, „Orfa“ į Telšius vyksta laimėti, o komandos vadovo spėjimai būtų identiški abejoms rungtynėms: „Orfa 1:0 RESE ir „Orfa“ 1:0 „Suoliukas“.


SC SANED (Joniškis)

 

Jauna Joniškio komanda Lietuvos mažojo futbolo čempionate debiutavo turbūt ne taip, kaip norėjo ir pralaimėjo abu žaistus mačus, tačiau abu kartus SANED kolektyvas parodė, kad tikrai moka žaisti futbolą, kadangi abi rungtynes pralaimėjo vos vieno įvarčio skirtumu ir pačioje mačo pabaigoje. Vėlyvas įvartis juos palaužė rungtynėse su Klaipėdos FC „Suoliuku“ rezultatu 1:2, o prieš FK RESE komandą buvo pralaimėta 3:4, nors vienu metu SANED pirmavo 3:2.

 

Apšilę kojas pirmajame etape, į Telšius SANED vyrukai atvyks jau žinodami, ko gali tikėtis. Natūralu, kad jie stengsis išvengti klaidų, kurias darė Alytaus etape, todėl „Eagle Team“ ir FK „Imsrės“ komandai žaisti prieš juos lengva tikrai nebus.

 

SC SANED komanda prieš šį etapą Telšiuose turėjo tikrai neblogo lygio apšilimą. Komanda žaidė LFF Taurės šešioliktfinalyje prieš Alytaus DFK „Dainavos“ klubą, bet jam pralaimėjo 0:9. Visgi Lietuvos mažojo futbolo čempionatui SANED yra pasiruošusi kovoti iš visų jėgų.


„Pirmajame ture apmaudžiai pralaimėjome abu mačus, todėl nuotaikos nebuvo itin geros, bet savo ambicijų tikrai nepraradome ir antrajame ture stengsimės žaisti dar geriau. Iš esmės savo žaidimo braižo tikrai nekeisime ir bandysime gludinti savo pačių žaidimą“, – kalbėjo SANED futbolininkas Edmundas Bernotas.


Kalbant apie pakeitimus sudėtyje, tai jų SANED ekipoje bus, bet ne tiek daug.


„Pirmajame etape neturėjome kelių žaidėjų, bet į Telšius jie turėtų atvykti. Taip pat prie mūsų turėtų prisijungti keli žaidėjai iš Radviliškio, kurie rungtyniauja trečioje Lietuvos lygoje. Kaip ir pirmajame etape, taip ir šiame planuojame turėti apie 10 futbolininkų“, – atskleidė E. Bernotas.


Totalizatorius: Pirmajame etape be taškų likusi SANED ekipa šįkart prognozuoja tuos taškus, bet tik du, nes galvoja, kad abu mačai pasibaigs lygiosiomis.


„Manau, kad sužaisime lygiosiomis. Su „Eagle Team“ rungtynės pasibaigs 2:2, o prieš „Imsrę“ mačas bus rezultatyvesnis ir baigsis 4:4“, – spėjo E. Bernotas.


FK „Rytas“ (Vilnius)

 

Vilniaus „Ryto“ ekipa šiais metais debiutavo Lietuvos mažojo futbolo čempionate ir paliko tikrai neblogą įspūdį. „Rytas“ iškovojo vieną pergalę ir Alytų paliko su trimis taškais. „Rytas“ 6:4 nugalėjo Panevėžio „Orfa“ klubą, bet tokiu pačiu rezultatu pralaimėjo praėjusio etapo šeimininkams RESE futbolininkams.

 

Telšiuose „Ryto“ lauks labai gerai pažįstamos ekipos – kiti du Vilniaus klubai – „El Dorado“ ir „Eagle Team – Žibintas“. Būtent šioms dvejoms komandoms „Rytas“ ir yra pralaimėjęs Vilniaus MFL lygoje, tačiau tai jiems nesutrukdė pirmąjį MFL ratą užbaigti pirmoje vietoje. 


Antrajame LMFČ etape „Rytas“ galės pasistengti pasiekti revanšą prieš šiuos du Vilniaus klubus, tačiau komanda nėra tikra ar į Telšius atvyks pakankamai stiprios sudėties.


„Bendrai po pirmo etapo nuotaikos yra geros, bet prieš antrąjį etapą turime problemų surinkti sudėtį. Mūsų komandoje daug žaidėjų dirba vaikų treneriais ir šiuo metu jiems vyksta daug vaikų futbolo turnyrų, todėl jie negali atvykti į Telšius ir prisijungti prie mūsų. Dėl to ieškome kitų variantų, bet galutinės sudėties dar nežinau“, – sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


O. Miasnkiankinas taip pat pripažino, kad Telšiuose jų komanda žais lyg namuose tik už daugiau nei 300 kilometrų, kadangi reikės kovoti prieš gerai pažįstamas Vilniaus ekipas.


„Šis turas mums bus lyg namuose, tik reikės nuvažiuoti 300 kilometrų. Sakyčiau, kad „El Dorado“ ir „Eagle Team“ už mus šiuo metu turi stipresnę sudėtį, bet viskas priklausys nuo to, kaip susirinksime mes. Stengsimės išnaudoti tas galimybes, kokias turėsime. Galbūt ir įgavome kažkiek patirties, žaisdami prieš juos šių metų MFL pirmenybėse, tačiau, kaip ir minėjau, daug kas priklausys nuo to, kas iš mūsų atvyks į Telšius“, – pabrėžė O. Miasniankinas.


Totalizatorius: „Ryto“ vadovas ir vėl nedrįsta spėti savo komandos pergalės ir mano, kad abi rungtynės tiek su „El Dorado“, tiek su „Eagle Team“ pasibaigs lygiosiomis 2:2. Priminsime, kad ir praėjusiame etape O. Miasniankinas pranašavo dvejas savo komandos lygiąsias.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija