SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-06-07

Lietuvos mažojo futbolo čempionato antrasis etapas: Namų sienos FK „Telšiams“ padėjo įveikti čempionus

Šeštadienį (birželio 2 d.) Telšių miesto centrinis stadionas virto futbolo šventės epicentru, kadangi čia buvo sužaistas antrasis Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato etapas.


Ir vėl 14 komandų iš visos Lietuvos žaidė po dvi rungtynes. Kai kurioms ekipoms rezultatai Žemaitijos sostinėje buvo geresni nei pirmajame Alytaus etape, bet buvo ir tokių komandų, kurios buksavo ir Telšius paliko be taškų.


Taškų neišbarsčiusios – tik dvi komandos

 

Po Telšių etapo tapo aišku, kad Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame čempionate visus įmanomus taškus yra iškovojusios tik dvi komandos – tai FK „Šilalė-Prolain“ ir Vilniaus „Eagle Team - Žibintas“. Šilalės komanda pirmajame mače neturėjo vargo su autsaideriais FC OSS iš Plungės ir juos sutriuškino 11:1, bet antrajame mače „Šlilalės“ laukė didesnis pasipriešinimas iš Varėnos FK „Merkys“ klubo, kurį įveikti pavyko tik 2:1.


Savo ruožtu sostinės klubas „Eagle Team - Žibintas“ komanda 4:1 įveikė Joniškio SANED ir 5:2 laimėjo Vilniaus miesto derbį prieš FK „Rytas“. Nors „Eagle Team“ pergalės pagal rezultatą atrodo užtikrintos, bet kovoti vilniečiai turėjo abejose rungtynėse iš visų jėgų ir tik to dėka jiems pavyko laimėti.


Po pirmųjų rungtynių „Eagle Team“ puolėjas Robertas Vrublevskis pagyrė Joniškio komandą ir teigė, kad šįkart pergalę lėmė patirtis, kuri buvo pranašesnė prieš jauną energiją. Ta pati patirtis ir susižaidimas padėjo „Ereliams“ įveikti ir FK „Ryto“ komandą. Rungtynių pabaigoje „Rytas“ bandė lyginti rezultatą ir pasileido į puolimą, o tuo pasinaudoję „Eagle Team“ įmušė net du įvarčius ir įsirašė antrą pergalę.



„Eagle Team“ ir FK „Šilalė“ laimėjo abu žaistus mačus ir Alytuje, todėl su keturiomis pergalėmis iš tiek pat galimų šios ekipos įsitaisė turnyrinės lentelės viršuje.


Namų sienos padėjo įveikti čempionus


Namuose žaidę FK „Telšiai“ futbolininkai iš Alytaus grįžo be taškų, tačiau savų žiūrovų gausiai ir garsiai palaikomi telšiškiai atidarė pergalių sąskaitą ir tai padarė prieš praėjusių metų čempionus – FK „Arsenalą“ iš Kauno. FK „Telšiai“ sugebėjo juos įveikti 1:0 ir iškovojo pirmuosius savo taškus. 


Po šio mačo „Telšių“ kapitonas Mindaugas Šliogeris džiaugėsi fantastišku palaikymu ir teigė, kad „Telšiai“ tikrai žaidė geriau nei „Arsenalas“.



Visgi ta euforija išseko jau antrose rungtynėse, kur „Telšiams“ namų sienos tokios naudos jau nedavė ir Alytaus FK RESE sugebėjo aikštės šeimininkus nugalėti rezultatu 7:1.


Čempionams pagalius į ratus kiša traumos


Dar prieš Telšių etapą FK „Arsenalas“ buvo užsiminęs, kad jų komandos gretas praretino traumos. To pasekmės ir pasijuto rungtynėse prieš FK „Telšius“, tačiau net ir ne stipriausios savo sudėties „Arsenalas“ sugebėjo atimti taškų iš praėjusių metų vicečempionų Vilniaus „El Dorado“. Šių komandų akistata pasibaigė lygiosiomis 1:1, o stadione susirinkę žiūrovai išvydo puikias dviejų praėjusio sezono stipriausių komandų rungtynes.


„Arsenalo“ žaidėjas Ruslanas Bykovas atskleidė, kad komanda į Telšius atvažiavo tiesiog pažaisti, nes pusę komandos futbolininkų vis dar gydosi traumas. Jis taip pat džiaugėsi, kad pavyko lygiosiomis sužaisti su „El Dorado“, bet po to pripažino, kad šiais metais titulą jiems bus apginti labai sunku, kadangi kol kas komandos pajėgumas yra vos 50 procentų.



Kaprizingos žvaigždės


Tokių pasitaikė Klaipėdos FC „Suoliuko“ komandoje. Praėjusiame ture ne kartą komandą gelbėjęs Lietuvos futsal rinktinės narys Jurijus Jeremejevas šįkart tokios įtakos aikštėje neturėjo ir net atvirkščiai – pavedė komandą. Pirmąsias savo rungtynes „Suoliukas“ 2:7 pralaimėjo vos septyniese žaidusiems Varėnos FK „Merkio“ kolektyvui. Po šio mačo tarp „Suoliuko“ žaidėjų kilo nedidelis kivirčas, o vienas iš komandos lyderių J. Jeremejevas parodė savo kaprizus ir nusprendė tiesiog palikti komandą, nelaukdamas net antrųjų rungtynių.


Tačiau tai netgi padėjo „Suoliuko“ ekipai, nes ji antrajame mače iškovojo tašką prieš Panevėžio FK „Orfa“ klubą, kuomet su jais sužaidė lygiosiomis 1:1, o ir pats komandos žaidimas nebuvo toks tragiškas kaip prieš Varėnos klubą.


Taškų neiškovojo – trys komandos

 

Telšiuose taškų neiškovojo trys komandos – tai vis dar nei vienos pergalės neturintys Plungės FC OSS ir Joniškio SANED klubai bei abu mačus kitoms Vilniaus komandoms pralaimėjęs FK „Rytas“ klubas, kuris prieš daugiau nei dvi savaites Alytuje sugebėjo savo sąskaitą papildyti keturiais taškais, bet šįkart liko be taškų.


OSS kol kas atrodo tikrai silpniausiai ir jiems žūtbūt reikia pastiprinimo. Apie SANED ekipą kitos komandos atsiliepia tikrai gerai, bet joms vis dar kažko pritrūksta, kad pavyktų iškovoti pergalę. Tikėtina, kad Šilalėje bent jau viena pergale bus iškovota.


Tuo metu „Rytas“ pralaimėjo toms komandoms, kurioms nusileido Vilniaus MFL lygoje. „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas pripažino, kad su „El Dorado“ ekipa jiems rungtynės tikrai nepavyko, bet prieš „Eagle Team“ jie žaidė garbingai ir tik bandydami lyginti rezultatą bei apnuogindami savo gynybą, praleido dar du įvarčius paskutinėmis minutėmis. Visgi labiausiai Olegas džiaugėsi būdamas Telšiuose. Jis čia apsilankė pirmą kartą ir Žemaitijos sostinė jam paliko didžiulį įspūdį.



Puikus Jurbarko pasirodymas

 

Telšiuose puikiai sužaidė Jurbarko FK „Imsrė“ komanda. Ji sugebėjo laimėti abi savo rungtynes ir iškovojo šešis taškus. Pirmajame mače po permainingos kovos „Imsrė“ 3:2 palaužė FK „Riešės“ klubą. Po šios dvikovos Lukas Rudzevičius teigė, kad komanda yra nusiteikusi iškovoti ir antrąją pergalę, o savo žodžius „Imsrė“ patvirtino bei antrose rungtynėse 6:1 pranoko Joniškio SANED klubą.



Gerai, bet galėjo ir geriau

 

Tokios turbūt liko kai kurių komandų nuotaikos, kurios sugebėjo po kartą laimėti, bet antrajame mače pergalės neiškovojo.


FK „Riešė“, kuri 2:3 pralaimėjo „Imsrei“, bet po to 7:3 įveikė FC OSS klubą iš Plungės, savo pasirodymą įvertino 5 balais. Vilniaus ekipa supranta, kad prieš „Imsrę“ galėjo pasirodyti geriau ir tų taškų būtų buvę ne trys, o bent jau keturi, o gal net ir visi šeši.



FK „Merkys“ šį etapą pradėjo įspūdinga pergale. Žaisdami be keitimų jie sugebėjo 7:2 sutriuškinti FC „Suoliuką“. Komando vadovas Dmitrijus Krupovičius buvo patenkintas savo komandos žaidimu ir galbūt kiek nusivylė „Suoliuko“ žaidimu. Antrose rungtynėse „Merkys“ ir vėl pademonstravo charakterį, tačiau šįkart pralaimėjo „Šilalė-Prolain“ ekipai rezultatu 1:2. Visgi Varėnos komanda iki paskutinės sekundės bandė lyginti rezultatą ir Šilalės ekipai pridarė nemažai bėdų. To antro įvarčio „Merkys“ nepasiekė ir galbūt dėl to liko kiek nusivylę.



Panevėžio FK „Orfa“ pirmose rungtynėse pasiekė įspūdingą pergalę prieš FK RESE, kuomet per paskutines šešias pelnė net penkis įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 7:4. Tačiau antrose rungtynėse „Orfa“ tokio fenomeno nepademonstravo, o rungtynės su „Suoliuku“ baigėsi lygiosiomis 1:1. Būtent šis mačas ir netenkino komandos vadovo Tomo Malinausko, kuris asmeniškai galvojo, kad jo ekipa šias rungtynes turėjo laimėti, bet to nepadarė, nes įsivėlė į varžovų žaidimą, kuris jiems yra neparankus.



Tas pats FK RESE klubas irgi norėjo pamiršti tas pirmąsias rungtynes prieš „Orfa“ klubą, kuomet klubas per anksti patikėjo pergale ir tiesiog sustojo žaisti, likus dar penkioms minutėms. Dėl to komandos vadovas Sigitas Jančiauskas perstatė ekipos žaidimą antrose rungtynėse, o ten jau pavyko 7:1 įveikti FK „Tešlius“. Visgi nuoskaudos dėl pirmųjų rungtynių tikrai išliko.


 

Gražūs įvarčiai


Telšių etapas galėjo pasigirti gražiais įvarčiais. Per visas rungtynes komandos įmušė net 89 įvarčius, o kai kurie iš jų buvo tikrai aukšto meistriškumo: žaibiškos ir rezultatyvios atakos vos praleidus įvartį, gražūs kombinaciniai išpuoliai, stiprūs ir tikslūs tolimi smūgiai ar fantastiški įvarčiai nestabdant kamuolio. Iš visos krūvos įvarčių Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko penkis gražiausius Telšių etapo įvarčius, kuriuos galima pamatyti žemiau.


TOP5 Telšių etapo įvarčiai:



Visi Telšių etapo rezultatai:


FK Šilalė-Prolain (Šilalė) 11:1 FC OSS (Plungė)



FC Suoliukas (Klaipėda) 2:7 FK Merkys (Varėna)


FK Riešė (Vilnius) 2:3 FK Imsrė (Jurbarkas)



FK RESE (Alytus) 4:7 FK Orfa (Panevėžys)


FK Telšiai (Telšiai) 1:0 FK Arsenalas (Kaunas)



FK Rytas (Vilnius) 1:6 FK El Dorado (Vilnius)


SC SANED (Joniškis) 1:4 FK Eagle Team - Žibintas (Vilnius)



FC OSS (Panevėžys) 3:7 FK Riešė (Vilnius)


FK Orfa (Panevėžys) 1:1 FK Suoliukas (Klaipėda)



FK Merkys (Varėna) 1:2 FK Šilalė-Prolain (Šilalė)


FK Telšiai (Telšiai) 1:7 FK RESE (Alytus)



FK Imsrė (Jurbarkas) 6:1 SC SANED (Joniškis)


FK El Dorado (Vilnius) 1:1 FK Arsenalas (Kaunas)



FK Eagle Team - Žibintas (Vilnius) 5:2 FK Rytas (Vilnius)

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija