SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-06-21

Futbolo maratonas Šilalėje labiausiai pradžiugino šeimininkus ir padovanojo pasaulio čempionato vertus įvarčius

Praėjusį šeštadienį (birželio 16 d.) FIFA Pasaulio futbolo čempionate buvo sužaistos keturios rungtynės, tačiau žymiai daugiau futbolo buvo galima išvysti ne Rusijoje, o Lietuvoje – Šilalės mieste.


Ten buvo žaidžiamas trečiasis Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato etapas, kuriame 14 komandų iš visos Lietuvos sužaidė po 3 mačus. Tam prireikė net 11 valandų, o iš viso buvo sužaistos 21 rungtynės.


Pats ilgiausias šių metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas iš komandų pareikalavo itin daug jėgų, tačiau tam ekipos buvo pasiruošusios ir Šilalėje pademonstravo puikų futbolą.


Įvarčiai verti pasaulio čempionato


Tai, kad komandos sužaidė net po 3 rungtynes iš karto reiškia, kad įvarčių taip pat buvo daugiau nei ankstesniuose etapuose. Natūralu, kad iš visos krūvos įvarčių buvo ir itin gražių smūgių.


Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko penkis gražiausius Šilalės etapo įvarčius ir jais pasidalino. Tarp penkių gražiausių trečiojo etapo įvarčių buvo įvairių šedevrų: smūgis iš beveik nulinio kampo, gražių smūgių iš eigos, perdavimas kulnu ar idealiai perkeltas kamuolys per vartininką.


TOP 5 Šilalės etapo įvarčiai:



Etapo šeimininkai – vienvaldžiai lyderiai


Namuose žaidęs FK „Šilalė - Prolain“ klubas idealiai pasinaudojo namų sienų pranašumu ir laimėjo visas tris rungtynes. Pirmajame mače Šilalės komanda 6:2 įveikė Panevėžio FK „Orfa“, antrose rungtynėse gan netikėtai lengvai 6:0 sudorojo Vilniaus „El Dorado“, o paskutinėse rungtynėse 3:2 palaužė FK „Imsrė“ komandą iš Jurbarko.


Po šių pergalių FK „Šilalė“ ekipa įsitvirtino pirmojoje vietoje. Komanda yra laimėjusi visas septynias žaistas rungtynes ir turi 21 tašką. Ši Lietuvos patriotų miesto komanda trimis taškais lenkia Alytaus FK RESE ekipą, kuri Šilalėje taip pat iškovojo visas tris pergales ir dabar užima antrą vietą, bei penkiais taškais pirmauja prieš sutriuškintą „El Dorado“ klubą, esantį trečioje pozicijoje.




FK „Šilalė“ gali pasidžiaugti ir tuo, kad savo gretose turi rezultatyviausią čempionato žaidėją – Vytą Kurmį. Jis per 7 rungtynes yra įmušęs jau 19 įvarčių.


Šilalės komandos vadovas Artūras Vazbys po sužaistų ir laimėtų trijų mačų džiaugėsi, kad pavyko iškovoti visus 9 taškus ir mano, kad namų sienos tikrai galėjo prie to prisidėti.


A. Vazbys taip pat pabrėžė, kad labiausiai komanda akcentavo rungtynes su „El Dorado“ ir jas jiems pavyko sužaisti idealiai – pergalė 6:0.



Įvarčių mašina iš Alytaus


Tiesa, nuo V. Kurmio vos dviem tiksliais smūgiais atsilieka FK RESE futbolininkas Virginijus Miknevičius. Kadaise Lietuvos A lygoje su Alytaus „Dainava“ žaidęs veteranas per tris sužaistus mačus Šilalėje iš viso pelnė net 12 įvarčių bei, kaip jau buvo minėta, padėjo FK RESE komandai laimėti visas rungtynes. 


Reikia paminėti ir tai, kad V. Miknevičiaus sąskaitoje iš viso yra 17 įvarčių, bet jis juos pelnė vos per penkias rungtynes.


Po trijų pergalių Šilalėje RESE vadovas Sigitas Jančiauskas džiūgavo, kad pavyko surinkti stipriausia sudėtį, o komandai pakilus į antrą vietą, pažadėjo, jog jie tikrai mes pirštinę FK „Šilalė“ ekipai ir kovos dėl aukso.



Lygiųjų nebuvo


Pirmą kartą šiais metais Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas buvo užbaigtas be lygiųjų. Visose 21 rungtynėse buvo iškovotos pergalės ir trys taškai, o lygiosiomis komandos nesužaidė.


Turbūt arčiausiai lygiųjų buvo SC SANED - FC OSS ir FK „Arsenalo“ - FK „Riešė“ rungtynės, kuriose buvo pasiektos minimalios pergalės rezultatais 1:0.


Sostinės garbę sėkmingiausiai apgynė FK „Rytas“


Vilniaus FK „Rytas“ tapo vienintele sostinės komanda, kuri Šilalėje laimėjo visas tris rungtynes. Iki šio etapo „Rytas“ buvo laimėjęs vos vieną kartą iš keturių rungtynių, o į Šilalę vos septyniese atvykę „Ryto“ futbolininkai pademonstravo savo raumenis ir charakterį bei nugalėjo tris skirtingas komandas: FK „Imsrę“ (4:2), SC SANED (10:5) ir FK „Arsenalą“ (5:3). Šis puikus etapas leido „Ryto“ komandai su 12 taškų pakilti į ketvirtą vietą.


Po šio sėkmingo pasirodymo „Ryto“ žaidėjas Marekas Novosielskij visas tas pergales paskyrė komandos vadovui Olegui Miasniankinui, kuris negalėjo atvykti į Šilalę ir turbūt gailėjosi, jog nematė puikaus savo komandos žaidimo.



Savo ruožtu „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas liko patenkintas iškovotais šešiais taškais ir per daug nebuvo nusiminęs dėl pralaimėjimo „Šilalės“ komandai. Įdomu ir tai, kad M. Rašinskas mano, jog FK „Šilalė“ tikrai gali laimėti Lietuvos čempionatą ir ši komanda tapo pagrindine kandidate tai padaryti.



Prieš tai visas rungtynes laimėjęs „Eagle Team - Žibintas“ Šilalėje sužaidė tikrai prastai ir pralaimėjo dvi pirmas rungtynes, bet sugebėjo pasiekti pergalę prieš FK „Riešę“ trečiajame dienos mače. Ši pergalė kiek pakėlė nuotaiką komandos vadovui Aleksandrui Dergačiovui, bet jis jau mano, kad patirti du pralaimėjimai neleis jo komandai kovoti dėl pirmosios vietos ir norint tai pakeisti, jo ekipai reikės stebuklo.



Dvi raudonos


Pirmą kartą šiais metais vieno mačo metu buvo parodytos net dvi raudonos kortelės ir abi jos buvo parodytos vienos komandos atstovams – praėjusių metų čempionams FK „Arsenalui“.


Trečiose Šilalės etapo rungtynėse Kauno komandai iki rungtynių su FK „Rytu“ pabaigos padėti negalėjo Marius Šlaičiūnas ir Dainius Bartašiūnas, kuriems abiems antrajame kėlinyje buvo parodyta po raudoną kortelę. Tiesa, pirmajam žaidėjui ji buvo tiesioginė, o antrasis susirinko dvi geltonas korteles, kurios automatiškai virto raudona.


Tai tikrai sutrukdė „Arsenalui“ laimėti šias rungtynes ir būtent mačas su „Rytu“ tapo tuo, kurį jie pralaimėjo. Kitas prieš tai žaistas rungtynes su „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Rieše“ kauniečiams pavyko laimėti vieno įvarčio skirtumu.


Po tų dviejų pergalių kalbėjęs „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas išlaikė darbingą nuotaiką ir tikėjosi trečiosios pergalės, tačiau raudonos kortelės tikriausiai pakeitė visus komandos planus.



Pirmoji pergalė ir 0 taškų

 

Pirmąją pergalę šių metų čempionate iškovojo Joniškio SC SANED ekipa. Į Šilalę atsivežusi labai jauną sudėtį Joniškio klubas sugebėjo 1:0 palaužti šio čempionato autsaiderius FC OSS klubą iš Plungės. Kitas dvi rungtynes SANED pralaimėjo, tačiau komandos vadovas Edmundas Bernotas liko patenkintas šiuo etapu, nes jaunimas, pakeitęs žaidėjus, kurie dėl rungtynių su Kretingos „Minija“ negalėjo atvykti į Šilalę, įgavo labai daug naudingos patirties.


„Šiais metais žaidėjai įgavo ir daug įgaus daug patirties. Tai mums bus labai naudinga, todėl jau kitais metais galėsime sau kelti kažkokius tikslus, o šiais metais tiesiog pildome patirties bagažą“, – sakė E. Bernotas.


Tuo metu FC OSS taip ir lieka be pergalių ir be taškų, o norint tai pakeisti, komandai reikia sunkiai dirbti ir daug treniruotis. Tai ir pabrėžė ekipos puolėjas Tadas Bertašius.



Be taškų Šilalę paliko ir dar dvi ekipos – FK „Imsrė“ ir FK „Merkys“. Jurbarko ekipa „Imsrė“ praėjusiame etape laimėjo abejas žaistas rungtynes, bet Šilalės etapas jiems tapo labai nesėkmingas ir „Imsrės“ komandai pralaimėjo visus tris mačus.


Savo ruožtu FK „Merkys“ į Šilalę atvyko vos šešiese ir visus mačus žaidė mažumoje. Nepaisant to, komanda pirmas dvi rungtynes pralaimėjo tik po atkaklios kovos, o trečiajame mače jau neturėjo jėgų ir neprilygo FK RESE ekipai.


Po šio etapo komandos vadovas Dmitrijus Krupovičius nenukabino nosies tik kiek per dantį patraukė tuos žaidėjus, kurie paskutinėmis minutėmis pranešė, jog neatvyks į Šilalę ir taip paliko komanda žaisti vienu žaidėju mažiau.



Kiti komentarai:



Visų Šilalės etapo rungtynių rezultatai:


FK Šilalė-Prolain (Šilalė) 6:2 FK Orfa


FK Telšiai (Telšiai) 2:4 El Dorado (Vilnius);


FK Arsenalas (Kaunas) 3:2 Eagle Team-Žibintas (Vilnius);


SC SANED (Joniškis) 1:0 FC OSS (Plungė);


FC Suoliukas (Klaipėda) 1:11 FK RESE (Alytus);


FK Rytas (Vilnius) 4:2 FK Imsrė (Jurbarkas);


El Dorado (Vilnius) 0:6 FK Šilalė-Prolain (Šilalė);


FK Riešė (Vilnius) 3:2 FK Merkys (Varėna);


FK Rytas (Vilnius) 10:5 SC SANED (Joniškis);


FC OSS  (Plungė) 2:5 FK Orfa (Panevėžys);


FK Arsenalas (Kaunas) 1:0 FK Riešė (Vilnius);


Eagle Team-Žibintas (Vilnius) 3:4 FC Suoliukas (Klaipėda);


FK Telšiai (Telšiai) 5:3 FK Merkys (Varėna);


FK Imsrė (Jurbarkas) 1:4 FK RESE (Alytus);


FK Arsenalas (Kaunas) 3:5 FK Rytas (Vilnius);


El Dorado (Vilnius) 13:1 SC SANED (Joniškis);


FK Imsrė (Jurbarkas) 2:3 FK Šilalė-Prolain (Šilalė);


FK Telšiai (Telšiai) 2:4 FK Orfa (Panevėžys);


FC OSS (Plungė) 2:5 FC Suoliukas (Klaipėda);


Eagle Team-Žibintas (Vilnius) 3:0 FK Riešė (Vilnius);


FK Merkys (Varėna) 1:8 FK RESE (Alytus);

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija