SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-09-20

Finišo tiesioji: komandų mintys prieš paskutinį LMFČ etapą (II dalis)

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Jau šį šeštadienį (rugsėjo 22 d.) Druskininkuose bus sužaistas paskutinis (šeštasis) Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas. Būtent po jo bus sudėti visi taškai ant i ir paaiškės galutinis išsidėstymas turnyrinėje lentelėje.


Prieš šį svarbų etapą kurortiniame Lietuvos mieste pakalbinome komandas, kurioms Druskininkuose teks žaisti po du ar po vieną mačą. Po vienas rungtynes žais kelios ekipos, kadangi Joniškio SC SANED ekipa buvo pašalinta iš pirmenybių dėl dviejų praleistų etapų (ji neatvyko į Jurbarko ir Varėnos etapus).


Šioje dalyje pateiksime likusių šešių ekipų mintis ir jų spėjimus, kas taps šių metų čempionais.


 

FK EL DORADO (Vilnius)


Būsimi varžovai: FK RESE (Alytus); FK „Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius);


Varėnoje „El Dorado“ turėjo sąlyginai silpnesnius varžovus, tačiau nesugebėjo iškovoti visų šešių taškų ir gerokai apkartino savo pozicijas.


Praėjusių metų vicečempionai 1:1 sužaidė su FK „Orfa“, o antrame mače 8:0 sutriuškino FC „Suoliuką“. Visgi lygiosios prieš Panevėžio ekipa buvo kertinis momentas, kuriuo varžovai pasinaudojo ir nustūmė „El Dorado“ į ketvirtą vietą. Dabar Vilniaus klubas tašku atsilieka nuo antros ir trečios vietos, bet net keturiais taškais nuo pirmosios.


„Nuotaikos po Varėnos kiek subjuro, bet jau nieko nepadarysi. Nuotaikos būtų tikrai geresnės, jei būtume laimėję prieš „Orfą“, o „Šilalė“ nebūtų atsitiesusi prieš „Arsenalą“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Druskininkuose „El Dorado“ ekipos laukia labai rimtas išbandymas – už juos šiuo metu aukščiau esantys FK RESE ir FK „Eagle Team - Žibintas“ klubai. M. Rašinskas akcentuoja, kad pirmasis mačas su RESE bus pats svarbiausias, kadangi jo nelaimėjus „El Dorado“ viltys iškovoti auksą jau būtų palaidotos. 


Labai realu, kad antrose rungtynėse su „Eagle Team“ gali spręstis čempiono vardas, todėl „El Dorado“ ekipa Druskininkuose klysti negalės ir turės ne tik puikiai sužaisti patys, bet ir tikėtis, kad taškus barstys „Šilalės“ ekipa. Dėl to M. Rašinskas yra praktiškai įsitikinęs, kad jiems čempionais tapti nepavyks, tačiau rankų klubas tikrai nenuleis ir stengsis finišuoti kaip įmanoma geriau.


„Šių metų situacija yra labai panaši į praėjusių metų. Ir tada, ir dabar privalome laimėti abejas rungtynes paskutiniame etape, jei norime medalių, nes šiuo metu esame ketvirti. Tai visi puikiai supranta, todėl nuotaikos yra kovingos, nes nėra ko prarasti, juk žaisime paskutinį etapą“, – samprotavo M. Rašinskas.


„El Dorado“ kapitonas atskleidė, kad ne visi žaidėjai galės padėti jo komandai, tačiau jie į Druskininkus stengsis pasiimti vienuolika žaidėjų.


„Į Druskininkus ne visi gali važiuoti. Darius Pupliauskas yra traumuotas, o Giedrius Šablinskas negalės vykti dėl asmeninių priežasčių. Visgi naujų veidų neturėtų būti, o važiuosime tie, kas galės. Planuojame turėti apie 11 žmonių“, – informacija pasidalino „El Dorado“ kapitonas, kuris laukia labai sunkių rungtynių.


„Laukia labai sunkios rungtynės. Vienintelis dalykas – kaip reikės atlaikyti tokį sunkų tvarkaraštį? Pirmos rungtynės bus lūžio taškas – jei jas laimėsime, antrose bus lengviau. Tačiau jei jas pralaimėsime, antram mačui motyvacijos jau gali pritrūkti. Rungtynės su RESE bus daug ką lemiančios. Žaidimo plano kol kas dar neturime, jis paaiškės kai žinosime tikslią sudėtį“, – pridūrė Martynas.


Kas taps čempionu: „Šilalė“ taps čempionais – jie turi realiausius šansus.


FK RYTAS (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė); FC OSS (Plungė);


FK „Rytas“ į praėjusį etapą atvyko tik šešiese, bet net žaisdami mažumoje sugebėjo 4:2 įveikti FK „Riešę“, nors prieš tai 2:5 pralaimėjo FC „Suoliukui“. Vien dėl to, kad jie iškovojo pergalę net turėdami vienu žaidėju mažiau, „Ryto“ komandą paliko geros nuotaikos


„Iš Varėnos išvykome patenkinti, nes surinkome tik 6 žaidėjus, bet sugebėjome laimėti antrąsias rungtynes prieš „Riešę“, – džiaugėsi „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


Druskininkuose „Rytą“ palaikys RESE, „El Dorado“ ir „Eagle Team“ komandos, kadangi būtent „Rytas“ yra viena iš tų ekipų, kuri žais prieš FK „Šilalę“ ir turės progą atimti iš jų taškų. Jei tai „Rytui“ pavyktų, kovoje dėl aukso intriga pasiektų apogėjų.


Kai kurios komandos juokavo, kad „Rytui“ paskolintų savo žaidėjus, jog jie surinktų kuo stipriausią sudėtį ir įveiktų „Šilalę“, bet tokių „žaidimų“ Vilniaus klubas tikrai nežais ir naudosis tik savo komandos nariais. O. Miasniankinas tiki, kad „Rytas“ ir dabar yra pajėgus įveikti „Šilalės“ komandą.


„Kiek kalbėjau su komanda, tai į Druskininkus turėtume susirinkti pilnos sudėties. Stengiamės pakviesti kuo daugiau komandos narių, bet planuojame atvykti devyniese“, – aiškino Olegas.


Paklaustas, ar kitų komandų narių jis neketina skolintis, Olegas buvo kategoriškas: „Ne mano tikslas kažkam „pašikti“, todėl remsimės tik savo žaidėjais ir žais tie, kas jau žaidė ir tikrai neieškosime žaidėjų, kurie galėtų sustiprinti mūsų gretas. Komanda tiki, kad gali laimėti. Su kitais lyderiais, išskyrus „El Dorado“, kovojome tikrai atkakliai, todėl prieš „Šilalę“ kovosime iš visų jėgų. Norime visų šešių taškų, nes tai padėtų likti penktoje ar šeštoje vietoje.


Kas taps čempionu: RESE atmesčiau, nes, mano nuomone, jie tame ketvirtuke yra silpniausi. Kitos trys komandos gali tikrai tapti čempionais, bet aš palaikysiu Vilniaus klubus – „Eagle Team“ arba „El Dorado“.


FK ORFA (Panevėžys)

 

Būsimi varžovai: FK „Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius); FK „Riešė“ (Vilnius);


Priešpaskutiniame etape FK „Orfa“ sugebėjo sumaišyti kortas FK „El Dorado“ klubui ir atėmė iš šios ekipos du taškus, sužaisdami lygiosiomis 1:1, bei taip sumažino „El Dorado“ šansus tapti čempionais. Kitose rungtynėse „Orfa“ 2:2 sužaidė su FK „Imsrė“ ir dabar su 16 taškų yra aštunti, bet vos tašku atsilieka nuo penktosios vietos.


„Nuotaikos yra geros, nors prieš „El Dorado“ galėjome ir laimėti“, – apie Varėnos etapą sakė komandos vadovas Tomas Malinauskas.


Dar daugiau sumaišties „Orfa“ nori įnešti paskutiniame etape. Druskininkuose jie žais prieš „Eagle Team“ ir FK „Riešę“, o pagrindinis „Orfos“ tikslas bus atimti taškų iš „Eagle Team“ ir įnešti dar daugiau intrigos, kovoje dėl aukso. Tokiu būdu „Orfa“ pati norėtų finišuoti penktoje vietoje, o tai, kaip debiutiniam sezonui Lietuvos mažojo futbolo čempionate, būtų tikrai geras pasiekimas.




„Jei pavyktų užimti penktą vietą tai būtų labai gerai. Bandysime tai įgyvendinti. Į Druskininkus atsivešime panašų skaičių žaidėjų, kaip ir ankstesniuose etapuose, o ir sąstatas turėtų išlikti panašus“, – tęsė T. Malinauskas.


„Druskininkuose norime sumaišyti kortas ir nugalėti „Eagle Team“. Taip čempionate atsirastų dar daugiau intrigos ir nuo to būtų tik įdomiau“, – pridūrė „Orfa“ vadovas.


Kas taps čempionu: Realiausius šansus tapti čempionais turi FK „Šilalė“, bet pats norėčiau, kad jais taptų FK RESE.


FK RESE (Alytus)

 

Būsimi varžovai: FK „El Dorado“ (Vilnius); FK „Šilalė - Prolain“ (Vilnius);


Prieš dvi savaites vykusį Varėnos etapą RESE pradėjo labai svarbia pergale ir 2:1 nugalėjo Kauno FK „Arsenalą“. Tačiau kitą svarbų mačą Alytaus veteranai pralaimėjo 3:6 „Eagle Team“ klubui, bet iš kovos dėl čempionų vardo nepasitraukė. Šiuo metu RESE turi 27 taškus ir užima trečią vietą. Tokie rezultatai yra tikrai puikūs, žinant tai, kad RESE komandos žaidėjų amžiaus vidurkis – kiek didesnis nei 41 metai.


„Atsižvelgiant į mūsų amžių, rezultatai šį sezoną yra tikrai geri. Taip, Varėnoje pralaimėjome vienas rungtynes, bet nieko jau nepakeisi. Vis dar varžomės dėl medalių“, – sakė RESE vadovas Sigitas Jančiauskas




Druskininkų etape RESE gali rimtai pakovoti dėl aukso, kadangi jiems teks žaisti su tiesioginiais varžovais – FK „El Dorado“ ir FK „Šilalė - Prolain“ klubais. Į Druskininkus RESE vyks laimėti dviejų rungtynių, bet per daug nenusimins, jei to padaryti ir nepavyktų.


„Bandysime surinkti tą komandą, kuri žaidė Baltijos taurėje. Turime ir šiek tiek nuostolių. Vienam komandos nariui gimė vaikas. Taip pat dar nėra aišku ar žaisti galės Remigijus Mejeris. Jis atvyks į Druskininkus, bet tik vietoje sužinosime kaip jis jausis“, – pasakojo Sigitas.


„Planuojame pakovoti dėl aukso. Žengsime į aikštę ir žaisime savo futbolą. Žinoma, būtų malonu ir smagu laimėti, bet per daug nenusimintume jei to padaryti nepavyktų. Pirma, antra, trečia vietos – jos visos geros“, – teigė S. Jančiauskas.


Kas taps čempionu: „Eagle Team“, „El Dorado“, RESE ir „Šilalė“ – kažkas iš šių komandų taps čempionais, o viskas priklausys nuo to, kuriai komandai labiausiai šypsosis sėkmė.


FK EAGLE TEAM - ŽIBINTAS (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FK „Orfa“ (Panevėžys); FK „El Dorado“ (Vilnius);


Puikiai Varėnoje pasirodęs „Eagle Team“ klubas rimtai sugrįžo į kovą dėl titulo. Praėjusiame ture „Ereliai“ 6:2 įveikė FK „Merkį“ ir 6:3 – FK RESE ekipą. Po tris įvarčius kiekviename mače pelnė Paulius Sakalis, o tai „Ereliams“ leido užskristi ant antrosios pakopos. Nuo pirmosios vietos jie atsilieka trimis taškais, todėl „Eagle Team“ turi tikėtis, kad Druskininkuose taškus barstys FK „Šilalė“,  jie patys švęs dvi pergales.


Į Druskininkus „Eagle Team“ vėl atvyks be savo vadovo Aleksandro Dergačiovo, kuris vis dar atostogauja Tenerifėje. Bet turbūt tai tikrai nėra didelė bėda, kadangi be jo „Eagle Team“ kol kas laimėjo visas žaistas rungtynes tiek Lietuvos čempionate, tiek MFL lygoje.


Lietuvos čempionatas „Eagle Team“ klubui yra labai svarbus. Dar prieš sezono pradžią jie sakė, kad šiam turnyrui komanda skirs didžiausią prioritetą, todėl į Druskininkus klubas bandys atsivežti stipriausią įmanomą sudėtį.


Tokiu atveju FK „Orfa“ ekipa jiems turėtų būti tikrai įveikiama ir tai padariusi „Eagle Team“ vis dar tęstų kovą dėl aukso. Tačiau antrasis mačas jau bus principinis. Jame „Eagle Team“ susikaus su FK „El Dorado“ klubu, kuriam skaudžiai pralaimėjo praėjusiais metais, būtent paskutinio etapo metu.


Šįkart MFL gigantų „El Clasico“ bus žaidžiamas Druskininkuose, o abi ekipos varžysis tiesioginėje kovoje dėl medalių. Būtent šis mačas gali lemti galutinį išsidėstymą turnyrinės lentelės viršuje, o „Eagle Team“ pranašumas bus tas, kad „El Dorado“ lauks ir labai sunkus pirmasis mačas su FK RESE ekipa, todėl tikrai nėra aišku kokios kondicijos ir psichologinės būklės bus „El Dorado“ prieš lemiamas rungtynes


Kas taps čempionu: „Eagle Team“ išliko tos pačios nuomonės ir tikslaus favorito nevardina bei visoms keturioms pirmaujančioms komandoms suteikia lygius šansus.


FK RIEŠĖ (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FK „Orfa“ (Panevėžys);


Į Varėną be trenerio atvykęs FK „Riešės“ klubas sužaidė dvi prastas rungtynes ir pralaimėjo tiek FK „Telšiams“, tiek FK „Rytui“. Šiuo turu „Riešė“ liko labai nusivylusi ir savo žaidimo net negalėjo pavadinti futbolu.


Šiuo metu komanda turi tik 7 taškus ir užima 12 vietą. Visgi tris taškus Druskininkuose „Riešė“ jau turi, kadangi jie turėjo žaisti prieš SC SANED, tačiau varžovas iš čempionato jau yra pašalintas ir „Riešei“ bus įskaityta techninė pergalė rezultatu 5:0.


Tačiau norint dar trijų taškų, „Riešei“ reikės nugalėti FK „Orfą“. Parsivežus iš Druskininkų visus šešis taškus, klubas maksimaliai pakilti galėtų tik per vieną laiptelį – į 11 vietą. Atrodo, kad motyvacijos tikrai nėra daug, bet „Riešės“ vadovas Tomas Guiskis paaiškino, kodėl jo komanda paskutiniame etape sieks tik pergalės.


„Esame šiek tiek nusiminę, kad į Druskininkus teks važiuoti tik dėl vienų rungtynių, tačiau planuojame surinkti pakankamą sudėtį, o ir treneris Stanislovas Danisevičius šįkart turėtų mums vadovauti. Tikrai stengsimės parsivežti visus šešis taškus. Šiame čempionate mes dažniausiai naudojame savo antrą sudėtį, taip mažiau rungtyniaujantys futbolininkai gali gauti daugiau praktikos, pasirodyti treneriui ir išsikovoti vietą MFL pirmenybių sudėtyje. Būtent tai mus ir motyvuos sužaisti kaip įmanoma geriau“, – sakė T. Guiskis.


Kas taps čempionu: Sirgsime už „Eagle Team“.


 

Druskininkų etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 12 2018-09-22 12:00:00 FK Imsrė (Jurbarkas) FK Merkys (Varėna) Druskininkų stad. I aikštė
2 12 2018-09-22 12:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Suoliukas (Klaipėda) Druskininkų stad. II aikštė
3 12 2018-09-22 13:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FC OSS (Plungė) Druskininkų stad. I aikštė
4 12 2018-09-22 13:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) FK Orfa (Panevėžys) Druskininkų stad. II aikštė
5 12 2018-09-22 14:00:00 El Dorado (Vilnius) FK RESE (Alytus) Druskininkų stad. I aikštė
6 12 2018-09-22 14:00:00 FK Rytas (Vilnius) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Druskininkų stad. II aikštė
7 12 2018-09-22 18:00:00 SC SANED (Joniškis) FK Riešė (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
8 13 2018-09-22 15:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FC Suoliukas (Klaipėda) Druskininkų stad. II aikštė
9 13 2018-09-22 15:00:00 FK Imsrė (Jurbarkas) FK Arsenalas (Kaunas) Druskininkų stad. I aikštė
10 13 2018-09-22 16:00:00 FK Orfa (Panevėžys) FK Riešė (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
11 13 2018-09-22 16:00:00 FC OSS (Plungė) FK Rytas (Vilnius) Druskininkų stad. II aikštė
12 13 2018-09-22 17:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) El Dorado (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
13 13 2018-09-22 17:00:00 FK RESE (Alytus) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Druskininkų stad. II aikštė
14 13 2018-09-22 18:00:00 FK Merkys (Varėna) SC SANED (Joniškis) Druskininkų stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija