SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-08-03

LMFA rinktinės treneris S. Danisevičius: „Norime nugalėti ir laimėti Baltijos taurę!“ (interviu)

Jau rytoj startuos ketvirtus metus iš eilės rengiamas Baltijos mažojo futbolo taurės turnyras. Šiais metais jis vyks Alytuje, o čia varžysis dešimt klubų (keturi Lietuvos, keturi Latvijos ir du Estijos) bei visų trijų valstybių rinktinės.


Dar šeštadienį taps aišku, kuriai iš rinktinių šiais metais pavyks į viršų kelti Baltijos mažojo futbolo taurę, bet galime būti tikri, kad Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinė tikrai darys viską, jog pirmą kartą šalies istorijoje taptų Baltijos regiono čempionais.


Kol kas Lietuvos rinktinė per tris bandymus nebuvo užlipusi aukščiau trečiojo laiptelio, bet tai netrukdo komandai tikėti savo jėgomis ir rimtai ruoštis šiam turnyrui.


Rinktinės pasiruošimas vyko žaidžiant draugiškų maratonų ciklą: prieš FK „Riešę“, FK „El Dorado“, FK „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Arsenalą“. Per tas rungtynes buvo pasiekta visų rezultatų – 3:1 nugalėta „Riešė“, 5:2 užtikrintai įveiktas „El Dorado“, 2:2 sužaista su „Eagle Team“ ir 1:2 nusileista Lietuvos mažojo futbolo čempionams „Arsenalui“.


Po šio pasiruošimo pakalbinome prie Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinės vairo vėl stojusį Stanislovą Danisevičių. Šis buvęs itin garsus futbolininkas LMFA rinktinę treniravo 2015 ir 2016 metais, o 2017 metais jį pakeitė taip pat gerai žinomas Tomas Ražanauskas. 


Nors S. Danisevičius negalvojo apie sugrįžimą į trenerio postą, tačiau LMFA rinktinės vadovo Kęstučio Bagono įkalbėtas S. Danisevičius ir vėl diriguoja Lietuvos futbolo mėgėjams.


Tai, ką pamatė, sugrįžęs po metų pertraukos, maloniai nustebino S. Danisevičių. Į rinktinę pakviesti žaidėjai jaučia pergalių alkį, yra labai rimtai nusiteikę, o ir žaidimo kokybės kreivė tikrai šoktelėjo į viršų, lyginant su ankstesniais metais.


Šių metų LMFA rinktinę gyrė ir draugiškų rungtynių cikle dalyvavusios komandos, kurios vieningai kartojo, kad šiais metais Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinė atrodo solidžiausiai, o 27,15 metų amžiaus vidurkis suponuoja, kad rinktinės sudėtis yra parinkta tikrai optimali.


Žinoma, nereikia per aukštai keli kartelės, tačiau savo komanda tiki ir treneris S. Danisevičius, kuris atsakė į kelis jam pateiktus klausimus:

 

- Po metų pertraukos sugrįžote į Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinės trenerio kėdę. Ar per tuos metus rinktinės sudėtis smarkiai pasikeitė?

 

- Pastovaus kolektyvo praktiškai čia nebūna – jis nuolatos keičiasi. Teko suburti naują kolektyvą ir viską pradėti nuo nulio, bet nemanau, kad tai yra blogai. Surinkome tuos žaidėjus, kurie iš tikro nori žaisti ir nugalėti

 

- Sužaidėte jau tris draugiškas rungtynes. Ar esate patenkintas tuo, ką matėte aikštėje?

 

- Iš principo pačiu žaidimu visada negali būti patenkintas. Klaidelių pasitaiko, kurias reikėtų taisyti ir tikimės, kad iki šeštadienio dar pagerinsime susižaidimą ir pasiruošime šeštadienio turnyrui Alytuje.

 

- Dauguma rinktinės futbolininkų yra pratę žaisti 7x7 formato futbolą. Ar jiems nebuvo sunku pereiti prie 6x6 formato, kuris ir bus Baltijos taurėje?

 

Tas formatas skiriasi tuo, kad žaidimas yra dar labiau intensyvesnis nei 7 prieš 7. Reikalinga didesnė koncentracija, o pats futbolo intensyvumas reikalauja daugiau atsidavimo ir žaisti iki galo visuose momentuose. Žaidybinė drausmė taip pat yra optimalesnė, bet tuo pačiu sunkiau ją įvykdyti žaidėjams, todėl toks futbolas yra įdomesnis tiek žaidėjams, tiek žiūrovams.

 

- Šiais metais savo sudėtyje turite Valentiną Baranovskij, kuris, rodos, yra lyderis tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Ar jaučiate jo indėlį?

 

Džiaugiuosi, kad Valentinas sutiko prisijungti prie rinktinės. Jis tikrai yra lyderis ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus. Mūsų komandai jis yra labai svarbus ir jo žaidimas Baltijos taurėje turėtų turėti didelę įtaką mūsų rezultatams.

 

- Kokius tikslus keliate šių metų Baltijos taurėje?

 

- Pats kaip žaidėjas visada turėjau tikslą nugalėti ir tas tikslas nesikeičia ir treniruojant. Manau, kad šiais metais pasisekė suburti gerą komandą ir pakviesti tuos žaidėjus, kurių aš norėjau. Žinoma, kad norime nugalėti ir laimėti taurę!

 

- Ar žaidėjai taip pat tiki, kad gali laimėti Baltijos taurę?

 

- Aš jų neklausiu, bet iš akių matosi, kad jie nori kažką pasiekti ir mūsų tikslas yra taurė!

 

 

 

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinės žaidėjų sąrašas:


Numeris

Vardas

Pavardė

Gim. Data

Pozicija

1

Kęstutis

Rainys

24/12/89

Vartininkas

0

Mantas

Šumskis

18/08/80

Vartininkas

3

Edvinas

Dubavičius

25/10/96

Gynėjas

2

Deividas

Petravičius

15/11/92

Gynėjas

5

Svajūnas

Savickas

12/7/87

Gynėjas

7

Dominikas

Stankevič

6/5/97

Saugas

10

Paulius

Sakalis

3/6/87

Saugas

11

Valentin

Baranovskij

15/10/86

Saugas

8

Ruslan

Tamilin

28/11/96

Saugas

4

Valdemar

Šaveiko

21/02/92

Puolėjas

9

Albertas

Šaveiko

5/7/97

Puolėjas


Baltijos mažojo futbolo taurės turnyras vyks rugpjūčio 4-5 dienomis Alytuje! Turnyro pradžia - šeštadienį, 12:00. Jau tą patį šeštadienį paaiškės, kuri šalies rinktinė iškovos Baltijos mažojo futbolo taurę, o sekmadienio vakarą taps aiškus ir Baltijos klubų taurės savininkas!

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Lietuva211010+14
2Estija210121+13
3Latvija201102-21

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
Turas 3
DataŠeimininkaiRSvečiai
2018-08-04Lietuva0:0Latvija

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Paulius Sakalis Komanda:Lietuva
1 Varžybų:2
Henry Niinlaub Komanda:Estija
1 Varžybų:2
Andrei Mitjunov Komanda:Estija
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Henry Niinlaub Komanda:Estija
0 2
Eduard Tšurkin Komanda:Estija
1 0
Ainars Daudziešans Komanda:Latvija
1 0
Valentin Baranovskij Komanda:Lietuva
0 1
Edvinas Dubavičius Komanda:Lietuva
0 1
Janis Pakalns Komanda:Latvija
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija