SOCCA

Mūsų partneriai:

2015-09-07

Mažojo futbolo 6x6 “BALTIJOS TAUTŲ TAURĖ“ iškeliavo į Estiją

2015 m. rugsėjo 5 d., Vilniaus futbolo Fanų stadione, visą dieną virė mažojo futbolo kovos. Čia vyko net du turnyrai: pradžioje Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažojo futbolo asociacijų rinktinės kovojo dėl Baltijos Tautų Taurės (Baltic Nations Cup), po jų į kovą stojo klubai, kurie kovojo dėl Baltijos Klubų Taurės (Baltic Clubs Cup).

Turnyras prasidėjo Estijos – Latvijos mažojo futbolo rinktinių dvikova. Rungtynėse užfiksuotas daugeliui netikėtas rezultatas – 3:1 Estijos naudai.

Antrosios varžybos buvo tarp Lietuvos ir Latvijos mažojo futbolo rinktinių. Lietuva pabandė pasinaudoti tuo, kad Latvijai tai buvo antrosios rungtynės iš eilės, tad rungtynes pradėjo labai intensyviai, spaudė latvius, daugiau kontroliavo kamuolį. Tai davė savo vaisių, po keletos neišnaudotų progų, pavyko ir pasižymėti – įvarčio autorius Artur Juchno. Tačiau džiaugsmas truko neilgai, po keletos akimirkų, nedidelė klaidelė gynyboje ir latviai rezultatą išlygino.

Antrame kėlinyje kova buvo apylygė, ir viena, ir kita rinktinė turėjo progų pasižymėti, o tikslesni buvo latviai, pelnę antrąjį įvartį iš standartinės padėties. Visi lietuvių bandymai išlyginti rezultatą buvo nesėkmingi, tad finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo rezultatą 2:1 Latvijos naudai.

Rungtynių įrašo video: https://www.youtube.com/watch?v=2lARWj3lZTk

 

Trečiosios ir paskutinės varžybos vyko tarp Lietuvos ir Estijos mažojo futbolo rinktinių. Pačios intensyviausios turnyro varžybos, kuriose įmušti šeši įvarčiai. Lietuviai du kartus pirmavo, bet estai sugebėjo rezultatą išlyginti. O galiausiai ir persverti savo naudai, kada lietuviai jau žaidė mažumoje, nes Justinui Zagurskui buvo parodyta raudona kortelė. Bet net ir žaisdami penkiese prieš šešis, lietuviai nepasidavė ir rezultatą sugebėjo išlyginti.

Rungtynių įrašo video: https://www.youtube.com/watch?v=jPjDI9UIwug

Dariaus Pupliausko komentaras: https://www.youtube.com/watch?v=fZIpm-ydNjM

 

Turnyrinė lentelė:

Vieta

Šalis

Įvarčiai

Praleisti įv.

+/-

Taškai

1

Estija

6

4

+2

4

2

Latvija

3

4

-1

3

3

Lietuva

4

5

-1

1

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis: Vartininkas Tomas Molnikas, gynėjai: Deivydas Piliukaitis, Tautvydas Bagonas, Vytautas Želvys, Artur Plešakov, Tomas Guiskis, saugai: Darius Pupliauskas, Justinas Zagurskas, puolėjai: Artūr Juchno, Ignas Kirsnys.

Lietuvai įvarčius pelnė: Darius Pupliaukas 2, Justinas Zagurskas ir Artūr Juchno po 1.

Šitas turnyras buvo vienas iš pasiruošimo etapų artėjančiam Europos mažojo futbolo čempionatui, kuris vyks rugsėjo 21-26 dienomis Kroatijoje, Vrašar mieste. Jame dalyvaus Lietuvos ir Latvijos mažojo futbolo rinktinės. Lietuvos rinktinės kovas tiesiogiai transliuos Delfi TV ir Sport1. Lietuva kovos A grupėje su šeiminke Kroatija, Izraeliu ir Liuksemburgu. 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Lietuva211010+14
2Estija210121+13
3Latvija201102-21

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
Turas 3
DataŠeimininkaiRSvečiai
2018-08-04Lietuva0:0Latvija

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Andrei Mitjunov Komanda:Estija
1 Varžybų:2
Paulius Sakalis Komanda:Lietuva
1 Varžybų:2
Henry Niinlaub Komanda:Estija
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Henry Niinlaub Komanda:Estija
0 2
Ainars Daudziešans Komanda:Latvija
1 0
Eduard Tšurkin Komanda:Estija
1 0
Valentin Baranovskij Komanda:Lietuva
0 1
Edvinas Dubavičius Komanda:Lietuva
0 1
Janis Pakalns Komanda:Latvija
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija