SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-06-16

LMFČ 2022: II-ojo etapo anonsas – „Hegelmann“ šansas didinti savo persvarą, šeimininkų jėgų patikra ir „Imsrės“ galimybės atsitiesti

Šeštadienį (birželio 18 d.) Lietuvos mažojo futbolo čempionatas keliasi į Prienus, kur bus sužaistas 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato (7 prieš 7) antrasis etapas.

Prienuose ir vėl susirinks septynios komandos, kurios kovoja dėl prizinių vietų. Tai – „Klaipėda Ciy“, „Hegelmann Minifootball“, Jurbarko „Imsrė“, Kauno „Arsenalas“, KKSC „Prienai – Pozityvūs“, Varėnos „Merkys“ ir SC „Akmenė“.

Pirmasis etapas jau parodė, kad šiais metais čempionato lygis pakilo ir dėl pergalės gali kovoti visos komandos. Tiesa, kadangi komandų skaičius nėra lyginis, ne visos komandos etapuose sužais po vienodą rungtynių skaičių. Šįkart Prienuose dvejas rungtynes sužais Kauno „Arsenalas“, čempionų titulą ginantis „Klaipėda City“ kolektyvas ir SC „Akmenė“. Tuo metu kitos keturios komandos sužais po tris rungtynes.

„Hegelmann“ šansas didinti persvarą

Kauno „Hegelmann Minifootball“ komanda po pirmojo etapo Varėnoje iškart pakilo į pirmą vietą. Nors „Hegelmann“ Varėnoje žaidė tik dvejas rungtynes, o ne trejas, kaip kitos komandos, bet dvejų pergalių Kauno ekipai užteko, kad ji su 6 taškais čempionatą pradėtų pirmoje vietoje.

Šią poziciją „Hegelmann Minifootball“ gali dar labiau įtvirtinti. Ekipai į Prienus vykti nebus toli, tad kelionės nuovargio tikrai nebus, o ir būsimi varžovai atrodo tikrai įkandami.

Iš pradžių „Hegelmann“ žais prieš „Klaipėda City“, kuriai čempionato pradžia buvo sunki ir per trejas rungtynes surinktas tik taškas. Tai jau signalizuoja, kad „Hegelmann“ bus poros favoritas ir nors klaipėdiečiai sieks išlipti iš duobės, bet komanda dar yra duobėje ir Kauno komandai žaisti prieš čempionus yra puikus laikas.

Po to „Hegelmann“ lauks dvejos rungtynės iš eilės – prieš etapo šeimininkus KKSC „Prienai – Pozityvūs“ ir Varėnos „Merkį“. Abi komandos šiais metais atrodo pastiprėjusios, bet toks yra ir „Hegelmann Minifootball“ klubas. Įdomu ir tai, kad kol kas Lietuvos mažojo futbolo čempionate „Hegelmann“ šioms komandoms nėra pralaimėjusi – Kauno komanda visus kartus buvo įveikusi Prienų ekipą, o prieš „Merkį“ tik kartą sužaidė lygiosiomis bei laimėjo visas kitas žaistas rungtynes.

Tai taip pat parodo, kad „Hegelmann Minifootball“ turi favorito statusą ir jei jį pavyks pateisinti, Prienus „Hegelmann“ gali palikti ne tik toliau būdama pirmoje vietoje, bet ir padidindama savo turimą persvarą.

Šeimininkams – išbandymų metas

Jau minėti etapo šeimininkai KKSC „Prienai – Pozityvūs“ šių metų pirmenybes taip pat pradėjo pozityviai – per dvejas rungtynes nepatyrė pralaimėjimo bei surinko keturis taškus. Bet tikrą komandos pajėgumą pamatysime būtent jų namų aikštėje.

Etapo šeimininkų laukia ne tik jau girtas „Hegelmann Minifootball“ kolektyvas, bet ir dvejus metus iš eilės bronzą iškovojusi Jurbarko „Imsrė“ bei legionu iš Ukrainos pasipildžiusi SC „Akmenė“.

Varžovai tikrai rimti, bet ir jie pirmajame etape nežibėjo ryškiausiomis spalvomis bei prarado taškų, o tai yra šansas „Prienai – Pozityvūs“ ekipai įrodyti, kad šiais metais jie gali kovoti dėl prizinių vietų. Lengva tikrai nebus, bet galimybės tai pasiekti tikrai nėra žemiausios, o labiau apylygės. Kitaip sakant, Prienų laukia labai svarbus etapas ne tik dėl to, kad jie žais namuose, bet ir dėl to, kokie varžovai jų laukia.

Galimybė atsitiesti pirmojo etapo nelaimėliams

Visgi, žiūrint iš kitos pusės, Prienų etapas yra šansas atsitiesti toms komandoms, kurios čempionatą pradėjo sunkiai – tai praėjusių metų prizininkai Jurbarko „Imsrė“ ir čempionai „Klaipėda City“. Pastarieji po trijų rungtynių surinko tik tašką, o „Imsrė“ pralaimėjo abejas žaistas rungtynes ir su 0 taškų gan netikėtai yra paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje.

„Imsrės“ ekipa Prienuose susirems su etapo šeimininkais KKSC „Prienai – Pozityvūs“, Kauno „Arsenalu“ ir SC „Akmenė“. Jei „Imsrė“ nori ir šiais metais kovoti dėl medalių, jie negali sau leisti toliau barstyti taškus. Natūralu, kad jurbarkiečiai į Prienus vyks 9 taškų, bet svarbiausia bus pamatyti ar komanda padarė išvadas po pirmojo etapo. Jei išvados bus padarytos, atsitiesti ir pakilti turnyrinėje lentelėje jie tikrai gali.

Išmoktų pamokų taisyklė galios ir „Klaipėda City“ klubui. Su pirmuoju varžovu „Hegelmann Minifootball“ tai parodyti (išmoktas pamokas) gali būti labai sunku, bet žymiai realiau tai parodyti bus antrose rungtynėse prieš Varėnos „Merkį“. Ši komanda pirmajame etape žibėjo puolimo grandyje, bet žymiai nykiau atrodė gynyboje. Nemažai praleistų įvarčių lėmė, kad „Merkys“, buvęs arti trijų pergalių, laimėjo tik kartą bei du kartus sužaidė lygiosiomis.

Šios rungtynės bus labai svarbios tiek „Klaipėda City“ klubui, ieškančiam savo pirmosios sezono pergalės, tiek ir pačiam „Merkiui“, norinčiam parodyti savo šių metų ambicijas kovoti dėl medalių.

Komentarai

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ narys Dainius Ališauskas: „Kaip ir tikėjomės, pirmame etape komanda ieškojo savęs ir neišvengėme prastų atkarpų, kurios kainavo brangiai. Antrame etape stengsimės to išvengti. Antras etapas mums labai sunkus, visose varžybose laukia stiprūs varžovai, bet žaisime namuose ir stengsimės iškovoti kuo daugiau taškų“.

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ narys Tomas Jonyka: „Pirmasis etapas parodė, kad mūsų komanda šiais metais yra geriau pasiruošusi varžytis dėl aukštesnių vietų, nei praėjusiais metais. Iš šio turo pasimokėme, kad negalime per daug atsipalaiduoti, nors ir turime persvarą, ir bandyti žaisti savo žaidimą. Antrajame etape visos rungtynės bus tikrai sunkios, nes žaisime prieš pajėgias komandas, kurios šiais metais atrodo geriau negu praėjusiais. Tik Jurbarko komandai nesusiklostė pirmasis etapas, tačiau nemanau, kad tai pasikartos. Todėl kiekvienos varžybos bus sunkios ir reiks stipriai pasistengti, kad iškovotume taškus“.

FC „Hegelmann Minifootball“ vadovas Mindaugas Zlatkus: „Viskas pirmajame etape vyko pagal planą. Tikėjomės sunkių rungtynių, nes žaidėme su labai stipriomis komandomis. Tikriausiai komandiškumas, koncentracija ir tikėjimas leido pasiekti pergales. Stengsimės išlaikyti tokį patį lygį ir Prienuose.

Prienuose laukia trys rungtynės, rimtas išbandymas. Susitiksime su 2021 čempionais „Klaipėda City“, pagarba jiems, labai įdomi ir disciplinuota komanda, kuri įrodė paskutiniame sezone savo vertę. Taip pat lauks ženkliai atsinaujinusios komandos – šeimininkai „Prienai – Pozityvūs“ ir Varėnos „Merkys“. Jie jau parodė pirmajame etape, kad savo žaidimu gali eiti toli ir niekam lengva su jais nebus. Taip , kad vykstame į Prienus nusiteikdami trims labai sunkioms rungtynėms. Du finalus Varėnoje pavyko laimėti, Prienuose laukia dar trys“.

„Klaipėda City“ vadovas Tomas Norkūnas: „Pamokos buvo skaudžios, pasimokėme, išanalizavome klaidas ir judame toliau. Labai gaila, kad praeitą etapą beveik visi pagrindiniai žaidėjai nevažiavo, bet tikimės, kad į kitus etapus pavyks susirinkti.

Prienuose žaisime prieš čempionato favoritus, tikimės labai sunkių rungtynių. „Merkys“ taip pat įrodė, kad šiais metais yra rimtai nusiteikę. Nusimato labai sunkus etapas, bet svarbiausia patiems surinkti pagrindinius žaidėjus. Nei viena komanda šiame sezone nenori pasiduot lengvai, tad būsime rimtai nusiteikę“.

Jurbarko „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas: „Pamokų gavome nemažai, padiskutavome kas vyksta ne taip, klaidas bandysime taisyti. Laukia trejos rungtynės su stipriais varžovais, kadangi šiais metais Lietuvos mažojo futbolo čempionatas sustiprėjęs, tikimės sunkių rungtynių, kurios pareikalaus daug jėgų, tuo pačiu tikime, kad po nesėkmingo starto galime įsivažiuoti“.

Kauno „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Ko tikėjomės prieš sezono startą t.y., kad lengvų rungtynių ir silpnų varžovų šį sezoną nebus, tas ir pasitvirtino pirmajame etape. Dauguma komandų panašaus pajėgumo ir galutinį rezultatą aikštėje lems smulkmenos. Varžovai, palyginti su praeitų metų sezonu yra ryškiai sustiprėję. Tikimės tikrai sunkių ir klampių rungtynių Prienuose, tad ruošiamės atsakingai. Lyginant su Varėnos etapu, Prienuose jau turėtume turėti optimalią sudėtį, kadangi Varėnoje dėl vienokių ar kitokių priežasčių neturėjome 2-3 pagrindo žaidėjų, kurių teikiamą naudą sunku kompensuoti kitiems žaidėjams“.

SC „Akmenė“ vadovas Eugenijus Jogminas: „ Komandai reikia daugiau treniruotis, kad pasiektume geresnių rezultatų. Reikia išmokti didesnį dėmesį skirti gynybiniams veiksmams. Žiūrovai Prienuose taip pat galėtų aktyviau palaikyti komandas, o iš būsimų rungtynių tikimės teigiamų rezultatų“.

Varėnos „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič: „Po pirmojo etapo išvada tokia – reikia stipriai pagerinti gynybą ir tada dar turėtų pagėrėti rezultatai. Prienų etape turėsime visus tris galingus varžovus ir tikrai jų negalima nuvertinti, bet tuo pačiu tikime ir savo jėgomis. Rungtynių tikimės gražių ir sunkių, bet taip pat labai norėtųsi su palankiu rezultatu“.

II-ojo etapo tvarkaraštis:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 4 2022-06-18 12:00:00 KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Prienų stad. I aikštė
2 4 2022-06-18 12:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Merkys (Varėna)
Prienų stad. II aikštė
3 4 2022-06-18 13:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FC Klaipeda City (Klaipėda)
Prienų stad. I aikštė
4 5 2022-06-18 14:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.)
Prienų stad. I aikštė
5 5 2022-06-18 14:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Arsenalas (Kaunas)
Prienų stad. II aikštė
6 5 2022-06-18 15:00:00 FK Merkys (Varėna) FC Klaipeda City (Klaipėda)
Prienų stad. I aikštė
7 6 2022-06-18 16:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) SC-FK Akmenė (Akmenė)
Prienų stad. II aikštė
8 6 2022-06-18 16:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.)
Prienų stad. I aikštė
9 6 2022-06-18 18:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FK Merkys (Varėna)
Prienų stad. I aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija