SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-06-20

Lietuvos mažojo futbolo čempionatas: Pirmasis „Hegelmann“ pralaimėjimas, „Imsrės“ atsigavimas ir čempionų vargai

Praėjusį šeštadienį Prienų stadione buvo sužaistas antrasis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas. Septynios 2022 metų čempionato dalyvės toliau varžėsi dėl geriausios mažojo futbolo komandos vardo, o joms teisėjavo garsus buvęs FIFA arbitras Gediminas Mažeika.

Po antrojo etapo lyderio pozicijoje išliko Kauno „Hegelmann Minifootball“ ekipa, bet ji patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą, o prie jos priartėjo Varėnos „Merkys“ ir puikiai Prienuose sužaidus Jurbarko „Imsrė“.

Pirmasis antausis „Hegelmann Minifootball“ ekipai

Kaip jau paminėjome, „Hegelmann Minifootball“ ekipa patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą nors dienos pradžioje tokį scenarijų buvo sunku įsivaizduoti. „Hegelmann“ komanda pirmose rungtynėse 5:0 sutriuškino „Klaipėda City“ ekipą, o antrose rungtynėse po pirmojo kėlinio net 4:0 pirmavo prieš KKSC „Prienai – Pozityvūs“. Visgi, antrajame kėlinyje etapo šeimininkų komanda sugebėjo įkąsti varžovams ir pradėjo mušti įvarčius. „Hegelmann“ ekipos laimei, pirmajame kėlinyje susikrauta persvara jiems galiausiai leido laimėti rezultatu 5:4.

Tačiau prastas antrasis kėlinys persikėlė į trečiąsias rungtynes, kuriose „Hegelmann“ susikovė su Varėnos „Merkiu“. „Merkys“ prieš tai per dvejas rungtynes iškovojo tik tašką, bet trečiose rungtynėse sugebėjo realizuoti dvi geras progas ir 2:1 palaužė Kauno komandą, kuriai visiškai nesisekė įvarčiais paversti savųjų progų, kurių tikrai netrūko.

„Nors pirmąsias rungtynes laimėjo užtikrintai, bet net ir tada nežaidėme savo žaidimo. Rungtynės buvo apylygės, bet mums pavyko realizuoti savo progas. Antrose rungtynėse po pirmojo kėlinio per daug atsipalaidavome, bet tai turbūt normalu, kai turi gerą persvarą. Trečiose rungtynėse buvo labai susikaupę, bet pirmasis kėlinys buvo labai prastas ir praleidome du įvarčius. Tada jau prasidėjo kalbos tarpusavyje, bet po pertraukos žengėme į aikštę su tikslu mušti įvarčius. Vieną įmušti pavyko, bet dar kelių gerų progų neišnaudojome smūgiuodami vos iš kelių metrų. „Merkys“ šaunuoliai, antrą sezoną mums sugadina reikalus. Nuotaika kiek apkarto, bet darysime išvadas ir ruošimės kitiems etapams“, – sakė „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.

Tuo metu „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovičius džiaugėsi, kad jo ekipai toliau pavyksta išlikti labai neparankiu varžovu „Hegelmann Minifootball“ klubui.

„Komanda prieš šias rungtynes manė, kad šansų neturėsime, bet aš jiems sakiau, kad mes kažkodėl esame labai neparankūs „Hegelmann“ klubui. Taip ir nutiko. Gerai sužaidėme gynyboje ir išnaudojome savo progas, o „Hegelmann“ savo šansų įvarčiais nepavertė. Progų jie turėjo, bet žaidžiant prieš mums jiems tiesiog nesiseka“, – mintimis pasidalino D.Krupovičius.

„Imsrės“ sugrįžimas

Pirmajame Varėnos etape be taškų likusi Jurbarko „Imsrė“ į kovą dėl trofėjaus sugrįžo Prienuose. Tinkamas išvadas padariusi komanda laimėjo visas tris žaistas rungtynes – 7:1 nugalėjo KKSC „Prienai – Pozityvūs“, 5:0 nepasigailėjo Kauno „Arsenalo“ ir 3:1 palaužė FK „Akmenės“ ekipą. Devynis taškus surinkusi ekipa iškart iš paskutinės vietos šoktelėjo į antrą-trečią pozicijas, kurias dalinasi su „Merkiu“.

„Buvome nusiteikę atvykti į Prienus ir surinkti maksimumą taškų. Džiaugiamės, kad tai pavyko pasiekti. Po Varėnos etapo kiekvienas asmeniškai komandoje turėjo dirbti su savimi ir pagalvoti, kodėl taip nutiko. Kaip matote, išvadas padarėme ir šventėme tris pergales. Jau po pirmųjų rungtynių pajautėme, kad esame susikaupę, gerai komunikuojame aikštėje ir esame vieningi. Pirmose rungtynėse padėti pamatai ir leido laimėti kitas dvi rungtynes. Tikiuosi, kad sugrįžome į kovą dėl titulo“, – po puikaus etapo kalbėjo „Imsrės“ kapitonas Laurynas Danielius.

Čempionų vargai

Čempionų titulą ginanti „Klaipėda City“ ekipa toliau stringa. Pirmajame etape vos tašką iškovojusi komanda, tą patį padarė ir Prienuose. Ilgą laiką pirmavusi Klaipėdos komanda rungtynių pabaigoje palūžo ir 4:4 sužaidė su Varėnos „Merkiu“. Prieš šias lygiąsias klaipėdiečiai 0:5 krito nuo „Hegelmann Minifootball“ komandos.

„Tikiu, kad pirmąją pergalę surasime. Didelės bėdos dar nematau, esame parklupę, bet svarbu, kad greitai atsistotume. Visiems būna duobių. Pirmose rungtynėse praleidome greitą įvartį ir tai pakeitė visą planą. Antrose rungtynėse pritrūkome patirties, nes komandoje yra naujų narių, kuriems tokio formato futbolas yra naujas dalykas. Potencialo turime, reikia augti ir nenusiminti. Laukia dar visas antrasis ratas, tad viskas mūsų rankose – bandysime kovoti dėl medalių“, – optimizmo dar nepraradęs kalbėjo „Klaipėda City“ vartininkas Dmitrij Jakovlev.

Šeimininkų pasirodymas ir kitos rungtynės

Etapo šeimininkai KKSC „Prienai – Pozityvūs“ namų sienomis nepasinaudojo ir pralaimėjo visas tris žaistas rungtynes. Pirmi du pralaimėjimai buvo skaudūs, o trečiasis prieš „Hegelmann“ nuteikė kiek pozityviau, kadangi komandai pavyko parodyti, ką jie gali ir privertė varžovus paprakaituoti bei laimėti tik vieno įvarčio skirtumu.

Tuo metu po pergalę Prienuose pasiekė Kauno „Arsenalas“ ir FK „Akmenės“ komandos. Abi jos antrąsias savo rungtynes pralaimėjo ir su 7 taškais dalinasi ketvirtą – penktą vietas.

Etapo rinktinė

Tradiciškai po kiekvieno etapo Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko etapo rinktinę, kurioje po idealiai sužaisto etapo daugiausiai savo atstovų turi Jurbarko „Imsrė“.


2022 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato II-ojo etapo (Prienai) rezultatai:

Kauno „Arsenalas“ 2 : 1 Varėnos „Merkys“

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ 1:7 Jurbarko „Imsrė“

„Hegelmann Minifootball“ 5 : 0 „Klaipėda City“

Jurbarko „Imsrė“ 5 : 0 Kauno „Arsenalas“

FK „Akmenė“ 6 : 4 KKSC „Prienai – Pozityvūs“

Varėnos „Merkys“ 4 : 4 „Klaipėda City“

Jurbarko „Imsrė“ 3 : 1 FK „Akmenė“

„Hegelmann Minifootball“ 5 : 4 KKSC „Prienai – Pozityvūs“

„Hegelmann Minifootball“ 1 : 2 Varėnos „Merkys“

Lietuvos mažojo futbolo čempionato turnyrinė lentelė po II-ojo etapo:

1 vt. „Hegelmann Minifootball“ – 12 tšk.

2. vt. Varėnos „Merkys“ – 9 tšk.

3 vt. Jurbarko „Imsrė“ – 9 tšk.

4 vt. FK „Akmenė“ – 7 tšk.

5 vt. FK „Arsenalas“ – 7 tšk.

6 vt. KKSC „Prienai – Pozityvūs“ – 4 tšk.

7 vt. FC „Klaipėda City“ – 2 tšk.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija