SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-06-30

LMFČ 2022: III-ojo etapo anonsas – Jurbarke bus peržengta čempionato pusiaukelė

Jau šį šeštadienį (liepos 2 d.) Jurbarke bus sužaistas trečiasis 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato (7 prieš 7) etapas.

Nors Jurbarko etapas bus trumpasis – visos septynios čempionato komandos sužais po dvi rungtynes – jis bus ypatingas tuo, kad būtent Jurbarke bus ne tik užbaigtas pirmasis ratas, bet ir pradėtas antrasis.

Pirmomis savo rungtynėmis komandos užbaigs pirmąjį ratą, o antromis – pradės antrąjį bei žais su tais varžovais, su kuriais prieš dvi savaites žaidė Prienuose, todėl vienos iš ekipų sieks revanšo, kitos – dar kartą įrodyti savo persvarą.

„Hegelmann“ galimas revanšas

Kalbant apie revanšą, jo tikrai norės Kauno „Hegelmann Minifootball“ komanda. Antrajame etape „Hegelmann“ patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą, kuomet gan netikėtai 1:2 nusileido Varėnos „Merkiui“. Nepaisant šio pralaimėjimo „Hegelmann Minifootball“ su 12 taškų išliko pirmoje vietoje, bet antroje pozicijoje esantis „Merkys“ turi 9 taškus, todėl dar viena šių komandų tarpusavio dvikova bus be galo svarbi turnyrinės lentelės prasme.

Žiūrint iš kitos pusės, „Merkiui“ šios rungtynės bus puiki proga įrodyti, kad jie tikrai yra neparankus varžovams Kauno komandai. Apie tai jau po pirmų rungtynių kalbėjo „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič. Bus įdomu išgirsti ar tos mintys nepasikeis ir po antrųjų rungtynių.

Kitas „Hegelmann Minifootball“ varžovas Jurbarke bus SC „Akmenės“ ekipa. Su ja šiais metais dabartiniai lyderiai dar nežaidė, bet per tarpusavio komandų istorija „Hegelmann“ dar nebuvo pralaimėjusi Naujosios Akmenės komandai – ją keturis kartus nugalėjo užtikrintai, bet taip pat kartą sužaidė lygiosiomis. Šiais metais „Akmenės“ veidas yra pasikeitęs, pasipildžius jaunais ukrainiečiais, todėl bus įdomu pamatyti ar šis pokytis gali pakeisti tarpusavio rungtynių pergalių ir pralaimėjimų grafas.

Jei dar liekame prie revanšo, tai jo prieš minėtą „Akmenę“ norės ir KKSC „Prienai – Pozityvūs“ kolektyvas. Prieš dvi savaites Prienų komanda ilgą laiką pirmavo prieš „Akmenę“, bet rungtynių pabaigoje padarė per daug klaidų ir galiausiai pralaimėjo 4:6. „Prienai“, kurie taip pat Jurbarke žais su Kauno „Arsenalu“, sieks atsigauti po prasto etapo namuose ir Jurbarką palikti norės su 6 taškais, bet ar toks scenarijus pavirs realybe, mus atsakyti galės tik šeštadienio popietė.

Ar šeimininkai išliks „ant bangos“?

Pirmąjį etapą be taškų baigusi Jurbarko „Imsrė“ sugrįžo į savo formą ir Prienuose iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų. Šį šeštadienį „Imsrė“ jau žais savų žiūrovų apsuptyje, o tai jiems gali suteikti papildomo stimulo išlaikyti įgautą pagreitį.

Norint tai padaryti, „Imsrei“ reikės įveikti praėjusių metų čempionus „Klaipėda City“. Šiais metais klaipėdiečiai buksuoja ir kol kas turi tik 2 taškus, bet galime prisiminti praėjusius metus, kuomet „Klaipėda City“ turbūt svarbiausiose rungtynėse nugalėjo „Imsrę“ ir užsitikrino čempionų vardą. Taigi, mūsų laukia principinė kova – šeimininkai sieks revanšo už praėjusius metus, o „Klaipėda City“ – savo pirmosios pergalės.

Antrose rungtynėse „Imsrė“ susirems su Kauno „Arsenalu“. Prienuose šių komandų rungtynės baigėsi Jurbarko ekipos užtikrinta pergale 5:0. Tąkart „Arsenalas“ jokių priešnuodžių nerado, o ar per dvi savaites priešnuodžius pavyko pagaminti jie patys ir galės atskleisti. Bus tikrai įdomu!

Sugrįžtant prie „Klaipėda City“, tai jie antrose savo rungtynėse iššūkį mes „Merkiui“. Būtent prieš „Merkį“ Klaipėdos komanda buvo arčiausiai savo pirmosios pergalės, bet neišlaikė persvaros ir sužaidė lygiosiomis 4:4. Laukia antras dublis ir šansas abejoms komandos įrodyti, kuri visgi šiais metais yra stipresnė.

Komentarai

„Klaipėda City“ vadovas Tomas Norkūnas: „Esame nusiteikę kaip visada kovingai. Nors šiais metais mums dažnai nesiseka, bet vis dėl to toliau kovosime dėl pirmosios pergalės šiais metais. Visos komandos pavojingos ir šis sezonas parodė, kad bet kas gali laimėti prieš bet ką, taip kad vienintelis tikslas išeiti, sukovoti ir nenusileisti nei vienam aikštės centimetre. Tikimės, kad į Jurbarką pavyks atsivežti geriausią sudėtį šiais metais, nors ir turime netekčių dėl traumų“.

Jurbarko „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas: „Po praėjusio etapo nuotaikos puikios, tikimės išlaikyti gerą formą, o į rungtynes žengsime ramūs, nes nerimauti nėra dėl ko. Žaisime prieš šių metų taurės nugalėtojus bei praėjusių metų Lietuvos čempionato nugalėtojus. Akivaizdu, kad lengvų rungtynių nebus. Šiais metais maksimalios sudėties surinkti dar nepavyko, taip pat nutiks ir etape Jurbarke, kur negalės atvykti keli svarbūs žaidėjai“.

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ narys Dainius Ališauskas: „Nusiteikimas geras, norime reabilituotis po labai prasto turo Prienuose ir įrodyti, kad rezultatai Varėnoje nebuvo atsitiktinumas. Abi laukiančios rungtynės bus sunkios, komandos stiprios. „Arsenalas“ vis dėl to yra taurės nugalėtojai, o su „Akmene“ stengsimės atsirevanšuoti už patirtą pralaimėjimą Prienuose. Turime traumuotų ir išvykusių svarbių žaidėjų, bet tai bus proga kitiems žaidėjams, kurie anksčiau gaudavo mažiau minučių aikštelėje“.

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ narys Tomas Jonyka: „Šiame etape dėl nieko negalime būtį visiškai ramūs, nerimą kelia tai, kad bus mažas skaičius mūsų komandos žaidėjų. Varžovai, kaip ir kiekvieną turą mums yra lygiaverčiai, todėl kiekvienos rungtynės bus sunkios, „Arsenalas“ bandys imti žaidimo kontrolę į savo rankas, todėl turėsime juos spausti ir neleisti laisvai žaisti su kamuoliu, kad jie nepagautų tempo ir atkovojus kamuolius greitai neišeitų į kontratakas. Sudėtyje bus ne viena netektis. Komandą kamuoja traumos bei kitos problemos, todėl šis etapas bus sunkus žaidėjų atžvilgiu“.

FC „Hegelmann Minifootball“ vadovas Mindaugas Zlatkus: „Vykstame i Jurbarką užbaigti I ratą ir tuo pačiu atidaryti II ratą. Esame lentelės viršuje, spaudimas auga , turėsime būti susikoncentravę ir stengsimės išlaikyti ramybę. Laukia atsinaujinusi „Akmenė“ ir revanšas prieš neparankiuosius Varėnos „Merkio“ futbolininkus. Abejose rungtynėse turėtų būti daug kietos kovos, bet tam tikrai ruošiamės. Sudėtis daugiau mažiau turėtu būti optimali, bet viską pamatysime rungtynių dieną. Turime aiškius tikslus, tai atsakingai ir renkamės“.

Kauno „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Nusiteikimas geras, treniruojamės ir laukiame savaitgalio rungtynių. Varžovai pajėgūs, laukiame bekompromisės kovos. Pagrindinis uždavinys komandai bus atsirevanšuoti Jurbarko komandai už pralaimėjimą Prienų etape, kuris buvo patirtas gerokai per dideliu skirtumu. Tikimės, kad visi pagrindo žaidėjai bus pasiruošę ir galės sudalyvauti Jurbarko etape. Rimtesnių netekčių neturėtų būti“.

Varėnos „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič: „Nusiteikimas manau visų kovingas, nes jau taškų praradinėti negalime. Nerimas tik dėl vieno – ar pavyks susirinkti stipriausią sudėtį, o dėl viso kito esu ramus. Kadangi ne taip seniai Prienuose žaidėme būtent su šiais varžovais, tai žinome, kad jie yra tikrai stiprūs ir tikimės sunkių rungtynių, bet tuo pačiu ir gražių rungtynių. Kadangi vasara jau beveik įpusėjo, ne vienai komandai koją pakišti gali susirinkimas. Norėtųsi, kad mūsų žaidėjai į tai žiūrėtų rimtai, bet tai pamatysime tik Jurbarke. Gaila, kad Audrius Plytnikas yra patyręs traumą, o mūsų lyderis Nikita Juščenko tikriausiai galės padėti tik pirmose rungtynėse. Taigi, turime netekčių, bet pasiduoti neketiname!”.

III-ojo etapo tvarkaraštis:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 7 2022-07-02 12:00:00 FC Klaipeda City (Klaipėda) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Jurbarko stad. I aikštė
2 7 2022-07-02 12:00:00 KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.) FK Arsenalas (Kaunas)
Jurbarko stad. II aikštė
3 7 2022-07-02 13:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) SC-FK Akmenė (Akmenė)
Jurbarko stad. I aikštė
4 8 2022-07-02 14:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Jurbarko stad. I aikštė
5 8 2022-07-02 15:00:00 KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.) SC-FK Akmenė (Akmenė)
Jurbarko stad. I aikštė
6 8 2022-07-02 15:00:00 FK Merkys (Varėna) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Jurbarko stad. II aikštė
7 9 2022-07-02 13:30:00 FC Klaipeda City (Klaipėda) FK Merkys (Varėna)
Jurbarko stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija