SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-06-28

III-ojo etapo anonsas: lyderių kaktomuša, čempionai prieš vicečempionus ir naujasis Kauno derbis

Jau šį šeštadienį Alytuje Lietuvos mažojo futbolo čempionatas pasieks pusiaukelę, nes bus sužaistas trečiasis etapas iš šešių.

Alytuje aštuonių čempionato komandų laukia vienas iš dvejų ilgųjų etapų, kuriame joms visoms teks sužaisti po tris rungtynes. Tai iškart signalizuoja, kad visoms ekipoms reikės atvykti gerai pasiruošus, turėti ilgą atsarginių suolą ir nusiteikti nelengvoms rungtynėms.

Lyderių kaktomuša

Iš aštuonių komandų kol kas visas pergales iškovojo tik FSK „Radviliškis“, bet nuo jų tik dviem taškais atsilieka antroje vietoje esantis Kauno „Arsenalas“, kuris prieš beveik dvi savaites Radviliškyje sužaidė lygiosiomis 1:1 su Jurbarko ekipa. Visgi, Kauno komanda gali greitai atsitiesti po pirmųjų taškų praradimo ir taškus atimti iš Radviliškio komandos.

Tačiau FSK „Radviliškis“ yra pasirengęs sunkiam etapui. Komandos vadovas ir treneris Mindaugas Urbonavičius prieš ilgąjį etapą kalbėjo: „Komanda bus nusiteikusi kovingai ir sieks papildyti taškų kraitį. Šiuo momentu nematome priežasčių kažką keisti komandos žaidime, bet matysime šeštadienį kokią sudėtį turėsime, kokiomis sudėtimis varžovai atvyks, būtent pagal tai ir dėliosime rungtynių taktiką“.

Kitose dienos rungtynėse FSK „Radviliškio“ laukia kol kas taškų neturintis FK „Alytus“, o futbolo dieną užbaigs rungtynės su FC „Klaipėda City“.

Namuose žaisiantis FK „Alytus“ kolektyvas ieškos savo pirmųjų taškų. Be Radviliškio ekipos jų taip pat laukia dvi Kauno komandos – FK „Smūgis“ ir „Hegelmann Minifootball“. Tiesa, „Alytaus“ vadovas Saulius Giedraitis pastebi, kad komandai dar trūksta susižaidimo, bet ilgasis etapas gali būti viena iš geriausių platformų tą susižaidimą pagerinti.

„Mūsų, kaip debiutantų, nuotaika yra nebloga. Komanda sudaryta futbolo mėgėjų pagrindu iš Alytaus ir apskrities, taip pat iš kitų miestų, o tai matosi mūsų žaidime – dar labai trūksta žaidėjų susikalbėjimo, susižaidimo ir t.t. Galutinė komandos sudėtis paaiškės paskutinėmis dienomis prieš varžybas, bet, manau, laukia įdomus savaitgalis. Tikiuosi, kad būtent namuose pavyks atsidaryti ir įsirašyti pirmuosius taškus“, – mintimis dalinosi „Alytaus“ komandos vadovas S.Giedraitis.

Čempionai prieš vicečempionus

Alytaus komanda taip pat žais su praėjusių metų čempionais „Hegelmann Minifootball“ komanda, bet jie tikriausiai galvoja apie ypač svarbias pirmąsias rungtynes, kuriose „Hegelmann“ susirems su praėjusių metų vicečempionais Jurbarko „Imsre“.

„Hegelmann“ ekipai tai ne tik principinis varžovas, bet ir gera proga įsivažiuoti į savo ritmą. Tas pats galioja ir Jurbarko ekipa, kuri turi tik 4 taškus, bet tai yra 4 taškais daugiau nei „Hegelmann“. Pastarieji kol kas pralaimėjo visas keturias žaistas rungtynes ir jų titulo gynyba tikrai nėra tokia, kokios jie tikėjosi.

„Pradėjome čempionatą išretinti traumų ir jos vis dar mūsų nepaleidžia. Viliamės, kad Alytuje pavyks turėti pilną sudėtį ir parodyti tikrąjį savo veidą, o varžovams, kaip ir visada, palinkėsime vieno dalyko – tegul laimi tai dienai stipresnė komanda“, – kalbėjo „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.

Nors „Hegelmann“ treneris pabrėžia komandos sudėties išretėjimą dėl traumų, „Klaipėda City“ komandos vadovas Sergejus Jakovlevas yra tikras, kad praėjusių metų čempionai bus užsidegę iškovoti pirmuosius taškus, bet klaipėdiečiai jų paprastai „Hegelmann“ klubui atiduoti neketina.

„Nuotaikos kovingos. Jau du kartus laimėjome, bet du kartus ir pralaimėjome. Bandysime viską daryti tiksliau, greičiau ir stipriau. Taip pat tikimės parodyti naujų žaidėjų ir debiutinio sezono žaidėjus. Varžovai šį šeštadienį bus ypatingai stiprūs bei motyvuoti. Pirmoje vietoje po pirmojo turo esanti „Radviliškio“ komanda tikrai nenorės užleisti kam nors pirmos vietos. „Akmenės“ komanda, kuri pademonstravo puikų futbolą pirmame etape ir neblogai pasirodė antrajame, duos kovos visiems šio čempionato dalyviams, kuo jau galėjo įsitikinti „Hegelmann Minifootball“ futbolininkai. Bet dabar ši komanda degs noru įrodyti, kad pirmųjų etapų rezultatai yra tik atsitiktinumas“, – pabrėžė S.Jakovlevas.

Ne veltui „Klaipėda City“ vadovas pabrėžė ir SC-FK „Akmenės“ ekipą. Jonavos „Vikingų“ ir „Saulės krašto“ futsalo komandų pagrindu sudaryta ekipa visus jau nustebino įveikusi „Hegelmann“ žaidėjus, tad stebinti jie nusiteikę ir toliau.

„Pirmieji etapai parodė, kad mūsų suburta komanda gali ne tik žaisti, bet ir iškovoti taškus. To paties sieksime ir trečiajame etape. Tikime, kad ilgesnis suolelis padės išlaikyti aukštą tempą ne tik pirmosiose etapo rungtynėse. Laukia sunkus ir tuo pačiu įdomus etapas. Rungtynės su Kauno, Jurbarko ir Klaipėdos ekipomis. Tegul rungtynėse dominuoja gražus akiai futbolas ir tegul nugali pergalės verčiausia komanda“, – ambicijų ir optimizmo nestokojo Akmenės rajono sporto centro vadovas Mantas Mačius.

„Akmenės“ komandos pajėgumą jau patikrino praėjusių metų čempionai, o Alytuje dar turės patikrinti ir vicečempionai Jurbarko „Imsrė“. Kol kas jau nemažai taškų išbarsčiusi „Imsrės“ ekipa ilgajame etape taškų barstyti nenorės, bet norint tai pasiekti, reikės įveikti ne tik „Hegelmann“, „Akmenės“, bet ir Kauno „Smūgio“ komandą.

„Stengsimės rinkti taškus ilgajame etape. Ar žaidimo braižas keisis Alytuje priklausys nuo to, kokios sudėties susirinksime. Vienas kitas pasikeitimas komandoje tikrai bus, o visoms komandoms palinkėsiu – gražaus futbolo“, – sakė „Imsrės“ vadovas ir rezultatyviausias komandos žaidėjas Laurynas Danielius.

Naujasis Kauno derbis

Alytuje taip pat lauks dar viena labai įdomi akistata – tai Kauno derbis tarp čempionato senbuvių „Arsenalo“ ir čempionato debiutantų „Smūgio“. Pastarieji yra trečioje vietoje ir tik tašku atsilieka nuo „Arsenalo“, todėl šių komandų akistata yra labai svarbi. .

„Arsenalui“ Alytuje dar teks susiremti su čempionato lyderiais iš Radviliškio bei apdainuota „Akmenės“ ekipa. „Smūgio“ tuo metu laukia etapo šeimininkai „Alytus“ ir „Imsrės“ komandos, tarp šių varžovų „Smūgis“ ir „Arsenalas“ susitiks tarpusavyje.

„Nuotaikos geros ir kovingos. Puikiai pradėjome čempionatą, bet po Radviliškio nuotaikos buvo dviprasmiškos. Žaidimo braižo keisti tikrai neketiname, tiesiog prisitaikysime prie kiekvieno varžovo ir pasirinksime atitinkamą taktiką – ar nuo gynybos žaidžiant antru numeriu, ar nuo puolimo žaidžiant pirmu numeriu. Lengvų rungtynių nei vienai komandai nebus ir tegul visi varžovai ruošiasi bekompromisei kovai“, – akcentavo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

Tuo metu vieną Kauno derbį Jurbarke prieš „Hegelmann Minifootball“ laimėję debiutantai „Smūgis“ nori ir kitos Kauno komandos skalpo.

„Nebenorime prarasti daugiau taškų, kaip buvo pirmajame etape. Alytuje tikimės būti stipresnės sudėties. Esame nusiteikę labai rimtai, kad kitoms komandoms galiu tik palinkėti daugiau treniruotis“, – akį mirktelėjęs pasakė „Smūgio“ vadovas Rytis Briedis.

2023 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato III-ojo etapo (Alytus) tvarkaraštis:

12:00. Jurbarko „Imsrė“ – FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas)

12:00. FC „Klaipėda City“ – SC-FK „Akmenė“ (Naujoji Akmenė)

13:00. FSK „Radviliškis“ – FK „Arsenalas“ (Kaunas)

13:00. FK „Smūgis“ (Kaunas) – FK „Alytus“

14:00. FC „Hegelmann Minifootball“ – FC „Klaipėda City“

14:00. Jurbarko „Imsrė“ – SC-FK „Akmenė“

15:00. FSK „Radviliškis“ – FK „Alytus“

15:00. FK „Smūgis“ – FK „Arsenalas“

16:20. FSK „Radviliškis“ – FC „Klaipėda City“

16:20. Jurbarko „Imsrė“ – FK „Smūgis“

17:20. FK „Arsenalas“ – SC-FK „Akmenė“

17:20. FC „Hegelmann Minifootball“ – FK „Alytus“

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija