SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-08-24

V-ojo etapo anonsas: medalių likimai gali paaiškėti Naujojoje Akmenėje

Jau ateinantį šeštadienį (rugpjūčio 26 d.) aštuonios Lietuvos mažojo futbolo čempionato dalyvės vėl rinksis Naujojoje Akmenėje, kur bus sužaistas priešpaskutinis, penktasis čempionato etapas. Jame visų komandų lauks po dvi rungtynes, o po jų arba gali paaiškėti čempionas, arba kova dėl titulo tapti dar aršesnė.

Šiuo metu Lietuvos mažojo futbolo čempionate, laimėję visas 10 žaistų rungtynių, pirmauja čempionato naujokai FSK „Radviliškis“ (30 tšk.), o vieninteliai juos pavyti dar galintis yra Kauno FK „Smūgis“ klubas (25 tšk.).

Tuo metu „Klaipėda City“ ir Kauno „Arsenalas“ sieks vytis SC-FK „Akmenę“, kuri šiuo metu su 19 taškų yra trečia, o abu minėti varžovai turi 6 taškais mažiau, bet iš kovos dėl bronzos trauktis tikrai neketina.

Panašu, kad Naujojoje Akmenėje nusimato labai įdomus ir intriguojantis etapas, tad kviečiame visus atvykti į centrinį Naujosios Akmenės stadioną ir nuo 12 valandos gyvai stebėti Lietuvos mažojo futbolo čempionato rungtynes.

Potencialiai auksinės rungtynės

Iki čempionato pabaigos likus keturiems turams, „Radviliškis“ turi 5 taškų persvarą prieš „Smūgį“. Naujojoje Akmenėje ši persvara gali išlikti nepakitusi, gali sumažėti arba gali padidėti. Paskutiniu atveju tai lemtų FSK „Radviliškio“ triumfą jau debiutiniame Lietuvos mažojo futbolo čempionate, nes 8 taškų persvaros per likusius du turus „Smūgis“ panaikinti jau negalėtų.

Tačiau terpės išsipildyti tokiam scenarijui „Smūgis“ suteikti neketina. Pirmąsias tarpusavio rungtynes po atkaklios kovos 3:5 pralaimėję kauniečiai Naujojoje Akmenėje ketina pasiekti saldų revanšą.

„Komandos nuotaika gera. Gaila, kad mes nesame savo likimo šeimininkai, nes norint tapti čempionais, reikalinga pergalė prieš „Radviliškį“ ir tada laukti dar vieno šios komandos kluptelėjimo. Ruošiamės savajai kovai ir tikimės, kad kitos komandos norės nubausti lentelės lyderius“, – mintimis dalinosi „Smūgio“ vadovas Rytis Briedis, kurio komandos po to lauks Kauno derbis su „Hegelmann Minifootball“ ekipa.

R.Briedis pabrėžė ir komandos ambicijas bei nusiteikimą prieš lemiamas kovas: „Ketiname nekeisti žaidimo ir bausti komandas, kurios bent kiek duos laisvės gynyboje. Prasidedant čempionatui turėjome tikslą laikytis pirmoje lentelės pusėje, o čempionatui einant link pabaigos mūsų tikslai yra patys aukščiausi ir sekantis turas parodys ar esame pajėgūs įveikti lentelės lyderius“.

„Radviliškis“ savo ruožtu koncentracijos nepraranda ir puikiai supranta, kokios svarbos rungtynės jų laukia su „Smūgiu“.

„Didžiausia motyvacija komandai tai, jog kovojame dėl čempionų titulo. Antrojo rato pradžioje, nors ir su nemenka sėkme, bet pavyko pratęsti pergalių seriją, tad nuotaikos žvelgiant į Lietuvos čempionato turnyrinę lentelę puikios. Iš mūsų tikėtis galima maksimalaus nusiteikimo kovoms bei 100% visų ekipos žaidėjų atsidavimo aikštelėje. Žaidimo taktikos, braižo nėra prasmės keisti, juk tai mums padėjo pasiekti 10 pergalių“, – sakė „Radviliškio“ komandos vadovas ir treneris Mindaugas Urbonavičius.

„Žemiau antros vietos panašu, kad jau tikrai nebenukrisime, bet esant lentelės viršuje ir lenkiant artimiausią varžovą 5 taškais kitų tikslų nei tapti čempionais nelabai ir sugalvosi. Bet puikiai suprantame, kad menkiausias atsipalaidavimas greitai gali ištirpdyti turimą persvarą. Juolab, kad pagrindinis varžovas Kauno ,,Smūgio“ ekipa yra labai stipri ir į 4 etapą atvežusi labai gilią sudėtį parodė, kad ginklų sudėti kovojant dėl čempiono titulo dar nesiruošia“, – akcentavo M.Urbonavičius.

Bronzos likimas

Kaip „Smūgio“ vadovas R.Briedis pabrėžė, „Smūgiui“ neužtektų tik pergalės prieš „Radviliškį“, o taip pat reikia tikėtis ir kitų komandų pagalbos. Pirmoji ją suteikti gali SC-FK „Akmenė“. Namuose žaisiančiai komandai teks susiremti su čempionato autsaideriais „Hegelmann“, o po to lauks čempionato lyderis „Radviliškis“.

Pirmajame rate „Akmenė“ pastariesiems pralaimėjo 0:3, o jei etapo šeimininkams pavyktų pasiekti revanšą, tai gali ne tik įnešti papildomos intrigos kovoje dėl aukso, bet ir patiems padėti praktiškai užsitikrinti bronzos medalius, tad laimėti šiose rungtynėse ambicijų turės abi komandos.

„Ketvirtasis turas tikrai buvo alinantis tiek dėl trijų varžybų tiek dėl „užsakyto“ saulėto oro. Džiaugiamės, kad pavyko išsilaikyti trečioje turnyrinės lentelės vietoje. Tikimės, kad likę du etapai nepakiš kojos ir pirmą kartą komandos istorijoje lipsime ant prizininkų pakylos. Žaidėjai supranta likusių etapų svarbą. Vis dėl to kovojame dėl medalių, todėl tikimės visų žaidėjų padidintos motyvacijos. Patys sau keliame jau tik vieną tikslą – išsilaikyti prizininkų trejete“, – kalbėjo Akmenės rajono sporto centro vadovas Mantas Mačius.

Jei „Akmenei“ nugalėti „Radviliškio“ nepavyks, tuo pasinaudoti sieks tiek FK „Arsenalas“, tiek FC „Klaipėda City“. Abi šios komandos turi po lygiai taškų, o Naujojoje Akmenėje žais tarpusavyje, todėl jų akistatos baigtis tikriausiai lems, kas iš jų dar gali pakovoti dėl bronzos.

„Arsenalui“ prieš tai dar teks susiremti su FK „Alytaus“ komanda, kuri rikiuojasi priešpaskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, tad panašu, kad Kauno klubo tvarkaraštis potencialiai yra lengvesnis.

„Motyvacija niekur nedingo, dar turim galimybių pakovoti dėl trečios vietos sezone. Tiesa apmaudo yra po paskutinio etapo. Buvome „apvogti“, jeigu taip galima sakyti, rungtynėse su Radviliškiu, kuriose vietoje iškovotų lygiųjų – patyrėme pralaimėjimą. Lygių varžovų dvikovoje, rungtynių baigtį nusprendė ne komandų žaidėjai...”, – prisiminė „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

„Naujojoje Akmenėje žaisime savo žaidimą, o tikslai išliko maksimalūs kaip ir prieš sezono startą, tik tiek, kad šioje čempionato stadijoje, jau liko tik vienas pasiekiamas tikslas – trečioji vieta, nes aukščiau jau nebepakilsime“, – užbaigė K.Vasiliauskas.

Tuo metu „Klaipėda City“ į Naująją Akmenę vyksta garsiai neminėdama bronzos, bet šiame Žemaitijos mieste tikisi nuliūdinti varžovus. Be minėto „Arsenalo“ jų lauks ir Jurbarko „Imsrė“. Pirmiesiems pirmajame rate „Klaipėda City“ pralaimėjo 2:4, o su Jurbarko ekipą buvo pavykę nugalėti 3:1, tad Klaipėdos komanda ir vėl ketina stebinti.

„Motyvacija yra tą pati – garbingai sužaisti sezoną. Naujojoje Akmenėje tikėtis galime visko. Mes galime parodyti puikų žaidimą ir įmušti 7 įvarčius per rungtynes, bet galime prisidirbti ir tiek pat praleisti. Bet kuriuo atveju, norime parodyti gerą žaidimą, pakelti nuotaiką sau ir šiek tiek nuliūdinti varžovus“, – sakė „Klaipėda City“ treneris Sergejus Jakovlevas.

Kova apačioje

Minėta Jurbarko „Imsrė“ gan netikėtai šiais metais vos su 8 taškais yra šeštoje vietoje ir jau tikrai nekovoja dėl medalių, kuriuos jiems buvo pavykę iškovoti net tris metus iš eilės. Nors pirmoji čempionato pusė jiems buvo prasta, tačiau klubas tikisi sezoną užbaigti galingai ir finišuoti kaip įmanoma aukščiau.

Panašiai mąsto ir FK „Alytus“, turintis 6 taškus. Debiutas jiems nebuvo itin sėkmingas, bet savo pozicijas jie dar gali pagerinti, ypač žinant tai, kad Naujojoje Akmenėje „Imsrė“ ir „Alytus“ žais tarpusavyje.

Šiais metais „Imsrė“ jau du kartus nugalėjo alytiškius – kartą čempionate, o kartą taurės varžybose. Ar pavyks „Imsrei“ laimėti ir trečiąsias tarpusavio rungtynes, o gal „Alytus“ iškovos pirmąją pergalę prieš Jurbarko klubą? „Alytaus“ komandos vadovas Saulius Giedraitis to tikisi.

„Sezonas artėja į pabaigą, mūsų vėl laukia ilga ir sunki kelionė į Naująją Akmenę, be abejonės tai atsiliepia komandai ir jos rezultatams, bet nežiūrint į tai, stengsimės iškovoti taškų“, – sakė S.Giedraitis.

„Imsrės“ vadovas Laurynas Danielius taip pat nori papildyti taškų kraitį ir čempionato pabaigą sužaisti žymiai sėkmingiau.

„Norime užbaigti šį sezoną kovingai, atiduoti visas jėgas ir pabandyti finišuoti kuo aukštesnėje lentelės vietoje. Kad ir koks yra šis sezonas mums šiemet, tikslas nesikeičia – važiuojame kovoti, rinkti taškus ir siekti pergalių“, – kalbėjo L.Danielius.

2023 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato V-ojo etapo (Naujoji Akmenė) tvarkaraštis:

12:00. SC-FK „Akmenė“ – „Hegelmann Minifootball“

12:00. FK „Smūgis“ – FSK „Radviliškis“

13:00. FK „Alytus“ – FK „Arsenalas“

13:00. FC „Klaipėda City“ – Jurbarko „Imsrė“

14:00. SC-FK „Akmenė“ – FSK „Radviliškis“

14:00. „Hegelmann Minifootball“ – FK „Smūgis“

15:00. FC „Klaipėda City“ – FK „Arsenalas“

15:00. FK „Alytus“ – Jurbarko „Imsrė“

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija