SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-19

Brazilija – mažojo futbolo pasaulio čempionė

Rugsėjo 10-18 dienomis Vengrijos sostinėje Budapešte vyko Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatas. Dėl stipriausios šalies vardo kovojo net 42 rinktinės, o tarp jų buvo ir Lietuva.

Vakar paaiškėjo, kad didžiojo futbolo karaliai brazilai triumfavo ir mažojo futbolo aikštelėje bei pirmą kartą tapo mažojo futbolo pasaulio čempionais.

Savo grupėje visas keturias rungtynes laimėjusi Brazilijos rinktinė įspūdingai žaidė ir atkrintamųjų etape. Aštuntfinalyje brazilai 6:2 nugalėjo Italiją, ketvirtfinalyje 4:3 po bulitų serijos palaužė graikus, o pusfinalyje 5:1 sutvarkė Vokietiją.

Finale Brazilijos laukė Kazachstanas, kuris taip pat viso čempionato metu žaidė įspūdingai. Grupių etape laimėjo visas penkias rungtynes, aštuntfinalyje 6:0 sutriuškino Moldovą, ketvirtfinalyje 2:1 palaužė Meksiką, o pusfinalyje 3:0 pranoko Lenkiją.

Finale kova buvo labai apylygė ir tik rungtynių pabaigoje brazilams pavyko įmušti vieną įvartį. Tokia situacija privertė Kazachstaną rizikuoti, bet sambos karaliai tuo pasinaudojo ir per pridėtą rungtynių laiką pelnė dar du įvarčius bei galiausiai finale triumfavo rezultatu 3:0.


Po šios pergalės specialiai pasaulio čempionatui pastatytame stadione įvyko ir apdovanojimų ceremonija, kurios metu Brazilija į viršų kėlė čempionų taurę.

Trečios vietos medalius iškovojo Lietuvos grupėje buvusi Lenkija, kuri mažajame finale pasiekė revanšą prieš Vokietijos mažojo futbolo rinktinę, kuriai 2018 metais pralaimėjo pasaulio čempionato finale. Šiais metais Lenkija 3:1 nugalėjo vokiečius bei pasidabino bronzos medaliais.


Priminsime, kad Lietuvos mažojo futbolo rinktinė savo grupėje 9:0 sutriuškino Maroką, 3:1 nugalėjo Kosta Riką, bet 1:4 rezultatais pralaimėjo Slovėnijai ir Lenkijai bei C grupėje su 6 taškais liko trečioje vietoje ir nepateko į aštuntfinalį.

Taip pat verta paminėti, kad kitas Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatas vyks jau 2023 metais ir jis bus rengiamos Vokietijos mieste Esene.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Mauricijus00000000
2Peru00000000
3Rumunija00000000
4Lietuva00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija