SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-06-12

Bulitus įvaldęs Kazachstanas tapo mažojo futbolo pasaulio čempionais

Sekmadienį, birželio 11 dieną, Vokietijos mieste Essene buvo užbaigtas Socca mažojo futbolo (6 prieš 6) pasaulio čempionatas, o čempionais pirmą kartą istorijoje tapo Kazachstano mažojo futbolo rinktinė.

Praėjusių metų vicečempionai kazachai pateikė nemažą staigmeną – grupių etape Kazachtanas liko tik trečioje vietoje, bet po to sugebėjo įveikti visus atkrintamųjų etapus. Tiesa, tai padaryti nebuvo lengva, nes tiek ketvirtfinalį, tiek pusfinalį, tiek tą patį finalą Kazachstanas laimėjo po bulitų serijos.

Vienintelį varžovą atkrintamosiose Kazachstanas per pagrindinį rungtynių laiką įveikė aštuntfinalyje, kuriame 2:1 palaužė Kipro futbolininkus. Priminsime, kad Kipras šešioliktfinalyje po bulitų serijos įveikė Lietuvos mažojo futbolo rinktinę, kuri šiame čempionate laimėjo visas tris grupių etapo rungtynes – 8:0 sutriuškino Mauricijų, 6:2 palaužė Peru ir 3:2 nugalėjo Rumuniją, bet po to pralaimėjo minėtam Kiprui čempionato šešioliktfinalyje.

Šešioliktfinalyje kazachai po bulitų serijos įveikė Moldovos žaidėjus, ketvirtfinalyje Kazachstanas po bulitų serijos palaužė JAV rinktinę, o pusfinalyje tokiu pačiu stiliumi nugalėjo Meksiką, tik toje bulitų serijoje prireikė žymiau daugiau bandymų.

Finale Kazachstanas susitiko su puikų futbolą demonstravusia Ukraina, bet kazachams pirmiems pavyko įmušti du įvarčius ir pirmauti 2:0. Visgi, Ukraina atsitiesė ir pati pelnė du puikius įvarčius bei rezultatą išlygino. Daugiau komandos nepasižymėjo, todėl čempionų likimą ir vėl sprendė bulitų serija.

Joje komandoms ir vėl prireikė nemažai bandymų. Ukraina savo šansais laimėti nepasinaudojo ir Kazachstanas dar sykį šventė ne tik pergalę bulitų serijoje, bet ir kėlė pasaulio čempionų titulą į viršų.

Tuo metu trečioje vietoje liko Meksikos mažojo futbolo rinktinė, kuri mažajame finale 2:0 nugalėjo Kroatijos futbolininkus.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija