SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-19

2023 m. Lietuvos mažojo futbolo taurė: komandos pasiruošusios kovai dėl trofėjaus

Jau rytoj, šeštadienį, Varėnos miestas alsuos mažojo futbolo dvasia, nes būtent šiame Dzūkijos mieste vyks trečiasis Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyras.

Dėl pirmojo regioninio sezono trofėjaus ietis, o tiksliau futbolo batelių grifus surems aštuonios komandos – prieš dvejus metus pirmąjį tokį trofėjų iškovojusi Vilniaus „El Dorado-ESFA“, praėjusiais metais tai padaręs Kauno „Arsenalas“, Lietuvos mažojo futbolo čempionai Kauno „Hegelmann Minifootball“, vicečempionai Jurbarko „Imsrė“, 2021 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionai „Klaipėda City“, o taip pat šioms komandoms iššūkius mes Vilniaus „Eagle Team-Setaltas“ bei naujokai Alytaus FK „Alytus“ ir mažąjį futbolą išbandyti siekiantis FSK „Radviliškis“ kolektyvas.

Galimą komandų kelią iki finalo lems aklieji burtai, kurių pagalba bus sudarytos A ir B grupės, o rungtynės startuos 12:30. Pirmąsias ir antrąsias vietas grupėje užėmusios ekipos žengs į pusfinalius, o po to jau vyks mažasis ir didysis finalai. Prognozuojama, kad finalinės rungtynės prasidės 18:30.

Visas turnyras bus tiesiogiai transliuojamas Lietuvos mažojo futbolo asociacijos facebook puslapyje, todėl mažojo futbolo kovas bus galima stebėti tiek Varėnos stadione, tiek įsitaisius ant sofos ar kitoje Jums patogioje vietoje.

Taip pat prieš šį turnyrą pakalbinome visas komandas, kurios išsakė savo lūkesčius ir pasidalino mintimis.

„El Dorado-ESFA“

„El Dorado“ komandos vadovas Martynas Rašinskas, kuris pats šį turnyrą dėl labai svarbios priežasties turės praleisti, atskleidė, kaip komanda ruošiasi ir kokiomis nuotaikomis atvyks į Varėną.

Pasiruošimas: Tradiciškai ruošiamės žaisdami MFL, SFL turnyruose ir šiaip vietinės treniruotės, bet kaip komanda, geriausias pasiruošimas vyksta ketvirtadieniais MFL lygoje.

Keliami tikslai: Manau, kad pagrindinis tikslas – gerai praleisti laiką.

Sudėtis: Labai jau klibanti sudėtis, kurioje po savaitgalio traumą patyrusio Edvino liko tik septyni žaidėjai. Bandome surasti žaidėjų, bet vieni išvykę, kiti dėl aplinkybių negali, tačiau tikrai stengsimės atsivežti geriausią sudėtį, kurią galime šiai akimirkai.

Turnyro favoritai ir varžovai: Sunku kažką išskirti, nes yra kelios nematytos komandos kaip Alytaus ir Radviliškio. Turnyro formatas labai įdomus, viena, kita klaida, praleistas įvartis gali nulemti, kad lieki už borto. Manau didžiausius šansus turi „Arsenalas“, vyrai su patirtimi ir jų titulo gynyba neturėtų slėgti, o ir renkasi jie visada gerai. Nežinau, ką sudėtyje turi „Imsrė“, bet jie visada kovingai nusiteikę, „Hegelmann“ atrodo atsinaujinęs. Na ir aišku iš facebook matome, kad „Klaipėda City“ ant bangos. Iš Latvijos parvežtas auksas, vietiniame fronte taip pat vyrukai pergales skina.

Žinutė žiūrovams: Laukia įdomus turnyras.

Kauno „Arsenalas“

Kauno „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas su komanda į Varėna atvyks vieno – apginti taurę ir ją kelti antrus metus iš eilės.

Pasiruošimas: Specialaus pasiruošimo taurės turnyrui nebuvo, tiesiog standartiškai treniruotės kas savaitę. Kaip sakoma: geriems nereikia - blogiems nepadės.

Keliami tikslai: Taip jau nutiko, kad praeitų metų turnyrą pavyko laimėti, tai šiems metams tikslas pasirodyti neprasčiau nei praėjusiais metais.

Sudėtis: Sudėtis bus optimali, tokia kokia galima surinkti - žaidėjų nei per daug nei per mažai. Žinoma netekčių dėl traumų, žaidėjų atostogų ar kitų priežasčių turime.

Turnyro favoritai ir varžovai: Prieš turnyro startą - visų komandų šansai vienodi, todėl kažkurios komandos įvardinti kaip favorite - negalėčiau. Varžovus, neprasidėjus turnyrui ir nematant sudėčių, vertinti sunku. Viskas priklauso kokio pajėgumo sudėtis atsiveš kiekviena komanda. Na o kas dėl žiūrovų - tai, manau,

Žinutė žiūrovams: jie išvys ir turės puikų reginį stebėdami aukščiausio lygio mažojo futbolo kovas

Kauno „Hegelmann Minifootball“

Kauno „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis sulaukė tikrai neblogo sudėties pastiprinimo, bet Lietuvos čempionai supranta, kad jų laukia labai rimti varžovai

Pasiruošimas: Po truputį treniruojamės ir laukiame taurės turnyro.

Keliami tikslai: Kaip ir kiekviena komanda, norėtume laimėti šį turnyrą.

Sudėtis: Išlaikėme branduolį ir jį papildėme dar keliais pajėgiais futbolininkais.

Turnyro favoritai ir varžovai: Labai laukiame taurės turnyro, nes į jį susirinko tikriausiai stipriausios komandos, kokios galėjo būti. Favoritai, galima sakyti, visos komandos, nes visos jos daugiau mažiau vienodo lygio komandos.

Žinutė žiūrovams: Laimės, tie kuriems sėkmė šypsosis labiausiai. Atvykite ir palaikykite savo komandas, nes palaikymas taip pat prisideda prie sėkmės.

Jurbarko „Imsrė“

Jurbarko „Imsrės“ komandos vadovas Laurynas Danielius su komanda į Varėną atvykta rimtai nusiteikę mesti iššūkius ir pagadinti nervus visiems galimiems varžovams.

Pasiruošimas: Komanda pradėjo pasiruošimą dalyvaudama Kaunas Mini Football vienadieniame turnyre praeitą savaitgalį. Sekėsi tikrai gerai, iš 8 komandų likome antri, nors nebuvome susirinkę pilnos sudėties.

Keliami tikslai: Tikslas, kaip visada pasirodyti kuo geriau, priprasti vienas prie kito po ilgos pertraukos ir siekti gražių pergalių.

Sudėtis: Komandoje yra viena kita trauma, tikimės, jog žaidėjams greitai pavyks pasveikti ir sugrįžti į komandą. Nepaisant to, į Varėna atvažiuosime pajėgios sudėties pagadinti nervus kitoms komandoms.

Turnyro favoritai ir varžovai: Favorite neišskirčiau nei vienos komandos. Visos komandos turi lygius šansus laimėti titulą.

Žinutė žiūrovams: Pasakysiu trumpai, šiemet taurės turnyras atrodo bus vienas stipriausių ir atkakliausių.

„Klaipėda City“

„Klaipėda City“ vadovas Sergej Jakovlev su komanda į Varėną atvyksta jau iškovoję vieną trofėjų Latvijoje, todėl sieks dar vieną parsivežti iš Varėnos.

Pasiruošimas: Pasiruošimas vyksta kaip įprastai, pradėjome nuo Klaipėdos miesto taurės rungtynių, savaitgalį sudalyvavome Liepojoje organizuojamame turnyre. Matome savo klaidas, taisome ir dirbam toliau, tačiau motyvacijos netrūksta.

Keliami tikslai: Visada visų komandų tikslai turi būti aukščiausi, ne išimtis ir mūsų. Sieksime parvežti taurę į Klaipėdą, o kaip seksis pamatysime jau šeštadienį.

Sudėtis: Mūsų sudėtis per daug nesikeičia, komandos branduolys lieka toks pat, tačiau turime ir papildymo. Traumų šiuo metu nėra, visi sveiki ir pasiruošę.

Turnyro favoritai ir varžovai: Kaip ir visada galime įvardinti vieną pagrindinių pretendentų – tai yra „El Dorado“, kuriam šis turnyras yra arkliukas, jiems sekasi čia puikiai. Tačiau turnyrai toks dalykas, jog jie tuo pačiu yra nenuspėjami, gali laimėti bet kas, tiesiog, kuriai komandai tai bus „sėkminga diena“. Varžovų negalima nuvertinti niekada nei vieno, tu privalai būti nusiteikęs kovoti prieš visus ir turi spėti prisitaikyti prie jų žaidimo stiliaus arba pritaikyti aikštelėje savo „taisykles“.

Žinutė žiūrovams: Šiemet bus daug stiprių komandų, tad koncentracija privalo išlikti maksimali.

„Eagle Team-Setaltas“

„Eagle Team-Setaltas“ vadovas Aleksandr Dergačiov į Varėną atvyks sustiprinęs savo ekipos sudėtį, bet jis pabrėžė, kad taurės turnyre lemtingu faktoriumi gali tapti ne sudėtis, o žaidimas ant natūralios žolės.

Pasiruošimas: Komanda ruošiasi žaisdama MFL čempionate. Komandoje vyksta naujų narių integravimo procesas, galbūt daugelio asmeninė forma yra gera, bet forma bendrai kaip komandos, mano nuomone, gera pavadinti negaliu.

Keliami tikslai: Pagrindinis tikslas – išbandyti save prieš kitų miestų komandas bei pakovoti dėl taures, o kaip seksis – greitai pamatysime.

Sudėtis: Norint naudingiau kovoti dėl taurės reikia pastiprinimo iš šalies, dažniausiai komandos žaidžia turėdamos 2-4 žaidėjus, kuriuos kviečia tokio tipo turnyrams. Mes nesame išimtis, bet tikėjausi, kad pavyks daugiau nei pavyko. Svarbiausia, kad šeštadienį tikrai atvyktų visus, kuriuos kvietėme ir kurie patvirtino savo dalyvavimą.

Turnyro favoritai ir varžovai: Galima bandyti išskirti vieną ar kelias komandas, bet reikia suprasti du ganėtinai svarbius momentus – daugelis pratę rungtyniauti ant sintetinių dangų, o turėsime natūralią žolę ir, manau, tai įneš tam tikrų korekcijų ir pristabdys visus greitesnius žaidėjus. Kitas dalykas yra rungtynių laikas – mano nuomone - žaidžiant 2 kėlinius tik po 15 minučių komandos turės ženkliai mažiau galimybių perlaužti rungtynes, todėl bus rungtyniaujama rezultato išlaikymui ir šalti nervai turės dar didesnę prasmę. Vienadieniai turnyrai visada buvo ir bus nenuspėjami. Kas pagaus savo žaidimą, sulauks truputį sėkmės, gali įveikti bet ką vienose rungtynėse.

Žinutė žiūrovams: Geros kovos ir emocijų. Manau, žiūrovai nenusivils.

Alytaus FK „Alytus“

Naujokai iš Dzūkijos Alytaus FK „Alytus“ Varėnoje tikriausiai jausis kaip namuose, nes jų gretas šiais metais papildė ir keli svarbūs Varėnos „Merkio“ žaidėjai, bet komandos vadovas Saulius Giedraitis prieš taurės turnyrą nedaugžodžiavo.

Pasiruošimas: Ir sportuojame, ir ilsimės, manau, mūsų forma bus gera.

Keliami tikslai: Minimum – dalyvauti, maksimum – laimėti.

Sudėtis: Planuojama geriausia sudėtis, kokią galime turėti, o netektys paaiškės tik paskutinę minutę.

Turnyro favoritai ir varžovai: Nugalės stipriausias o laimės draugystė.

Žinutė žiūrovams: Visi varžovai pajėgūs, tad žiūrovų laukia įdomi kova.

FSK „Radviliškis“

Iš didžiojo futbolo ir salės futbolo atvykstantis kitas naujokas FSK „Radviliškis“, pasak komandos vadovo Mindaugo Urbonavičiaus, pirmiausia sieks prisijaukinti naujo jiems formato futbolą.

Pasiruošimas: Komanda artėjančiam futbolo sezonui jau ruošiasi visą mėnesį. Treniruotėse teko derinti futbolą su mažuoju futbolu. Nuotaikos geros ir su nekantrumu laukiame kada galėsime išbandyti save mažajame futbole.

Keliami tikslai: Išankstinių tikslų neturime. Taurės turnyre norime pamatyti, pajusti kokia yra ta mažojo futbolo virtuvė, koks komandų lygis. Mūsų ekipai tai yra naujas projektas ir šiai dienai nežinome į kokius vandenys ateiname. Be abejo, tikimės būti visoms ekipoms konkurencingi, o jau turnyro metu matysime kokie mes esame.

Sudėtis: Šią savaitę mums startuoja ir LFF III lygos pirmenybės, tad po ketvirtadienio rungtynių matysime ar visi sveiki ir galės keliauti į Varėną.

Turnyro favoritai ir varžovai: Neretai tokiuose vienadieniuose turnyruose nugali ekipos prieš varžybų pradžią nelaikytos favoritėmis. 2022 m. čempionai „Hegelmann“, taurės nugalėtojai „Arsenalas“, Vilniaus „El Dorado", „Klaipėda City“ ekipos specializuojasi į mažąjį futbolą, tad panašu, kad šios ekipos ir gali būti taurės turnyro flagmanėmis.

Žinutė žiūrovams: Kaip ir minėjau mes dar tik susipažindiname su mažuoju futbolu ir prieš visus susitikimus turbūt nebūsime favoritais. Komandose yra daug aukšto meistriškumo salės futbolininku, įdomu bus pamatyti juos kitokiame formate. Turnyro lygis bus tikrai aukštas ir susirinkusiems bei transliacijas stebintiems žiūrovams bus ką pažiūrėti.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Grupė:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Arnas Levonauskas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
3 Varžybų:5
Airidas Sidaravičius Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
3 Varžybų:5
Artur Juchno Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
3 Varžybų:5
Nikita Juščenko Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
2 Varžybų:3
Laurynas Bratkauskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
2 Varžybų:3
Deividas Karpavičius * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
2 Varžybų:3
Vilius Giedraitis Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
2 Varžybų:5
Ignas Graževičius Komanda:FK Alytus (Alytus)
2 Varžybų:3
Lukas Videika Komanda:FK Alytus (Alytus)
2 Varžybų:3
Gustas Zenkovas (išreg.) Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
2 Varžybų:5

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Vilius Giedraitis Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 2
Darius Basevičius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
1 0
Matas Kasparaitis Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
1 0
Paulius Sirotavičius Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 1
Stasys Dacys Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 1
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 1
Rolandas Gumbrys Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 1
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
0 1
Agnius Juozapaitis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
0 1
Artūras Mosejevas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija