SOCCA

Mūsų partneriai:

2024-05-19

Lietuvos mažojo futbolo taurėje – istorinis „El Dorado“ triumfas

Šeštadienį Varėnoje praūžė septynias valandas trukęs mažojo futbolo maratonas. Grybų sostinėje buvo surengtas jau ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyras, kuriame šiais metais varžėsi rekordinis komandų skaičius – net 12.

Geriausiai iš visų komandų pasirodė ir nugalėtojų titulą apgynė Vilniaus „El Dorado“ ekipa. Ji Lietuvos mažojo futbolo taurę iškovojo jau trečią kartą iš keturių galimų bei antrą kartą iš eilės ir taip dar kartą įsirašė į mažojo futbolo istoriją. „El Dorado“ Lietuvos mažojo futbolo taurę laimėjo 2021, 2 023 ir 2024 metais.

Be nugalėtojų titulo ir medalių „El Dorado“ taip pat iškovojo teisę varžytis Socca Čempionų lygos turnyre, kuris šiais metais vyks spalio 17-20 dienomis Kretos (Graikija) salos Retimno mieste.

Grupių etapas

Mažojo futbolo taurės turnyras prasidėjo aklaisiais burtais, kurie visas 12 komandų suskirstė į dvi grupes. Į A grupę pateko Kauno „Arsenalas“, Lietuvos mažojo futbolo čempionai FSK „Radviliškis“, turnyro naujokai Kelmės „Kražantė“, Vilniaus „Eagle Team“ bei dvi ekipos susibūrusios iš „Laisvalaikio lygos“ sudarytų žaidėjų – Varėnos „Merkys“ ir FK „Paberžė“.

Tuo metu į B grupę papuolė „El Dorado“, FC „Klaipėda City“ ir net keturios Kauno komandos – FK „Smūgis“, FK INTER, FK „Tauras Primaline“ ir FC „Hegelmann Minifootball“.

Visos komandos savo grupėse po kartą sužaidė tarpusavyje (rungtynių trukmė – 20 min.), o dvi stipriausios grupės komandos žengė į turnyro pusfinalį.

A grupėje kova dėl vietos pusfinalyje buvo labai atkakli, o netikėtų rezultatų netruko. Pirmose rungtynėse FK „Paberžė“ daugelį nustebino, kuomet 3:2 nugalėjo Vilniaus „Eagle Team“, o šie trys prarasti taškai galiausiai lėmė, kad „Ereliai“ iš turnyro išskrido jau po grupių etapo.

„Paberžei“ tai buvo vieninteliai trys turnyre iškovoti taškai, o juos savo ruožtu 3:0 nugalėjo kita iš „Laisvalaikio lygos“ žaidėjų sudaryta ekipa Varėnos „Merkys“. Visgi, „Merkiui“ tai taip pat buvo vieninteliai turnyre iškovoti taškai.

Labai apmaudžiai iš turnyro pasitraukti turėjo FSK „Radviliškis“. Tris pergales iškovojęs ir 9 taškus surinkęs „Radviliškis“ liko trečioje vietoje ir nusileido tiek pat taškų surinkusiai Kelmės „Kražantės“ ekipai, kuri antra liko, nes laimėjo tarpusavio dvikovą su „Radviliškiu“ rezultatu 2:1.

Tuo metu be problemų A grupėje triumfavo Kauno „Arsenalas“. 2022 metais Lietuvos mažojo futbolo taurę iškovojusi ekipa į šį turnyrą atvyko su tokiais žaidėjais kaip Tomas Bučma, Lukas Sendžikas ar Rokas Krušnauskas bei su jų pagalba sugebėjo laimėti visas 5 grupių etapo rungtynes.

B grupėje kova dėl vietos pusfinalyje taip pat buvo labai arši. Tiesa, turbūt lengviausiai į pusfinalį pateko „El Dorado“, kuri laimėjo pirmas keturias žaistas rungtynes, bet paskutines grupių etapo rungtynes pralaimėjo Kauno „Smūgiui“ rezultatu 0:4.

„Smūgiui“ ši pergalė buvo labai svarbi, nes įveikę „El Dorado“ jie galiausiai surinko 10 taškų bei savo grupėje liko antri. Jiems įkandin finišavo Kauno INTER žaidėjai, sugebėję iškovoti tris pergales (9 taškai), o FC „Klaipėda City“ liko ketvirtoje vietoje su 7 taškais.

Penktoje grupės vietoje su 4 taškais liko Kauno „Tauras Primaline“ ekipa, o vienintelė komanda, kuri neiškovojo pergalės šiame turnyre, liko Kauno „Hegelmann Minifootball“. Pastarieji apmaudžiai pralaimėjo kelias rungtynes ir kartą sužaidė lygiosiomis, tad surinko tik 1 tašką.

Pusfinaliai

Grupių etapo rezultatai lėmė, kad viename pusfinalyje susitiko Kelmės „Kražantė“ ir „El Dorado“, o kitame pusfinalyje vyko Kauno derbis tarp „Smūgio“ ir „Arsenalo“. Šįkart komandoms teko žaisti du kėlinius po 15 minučių.

Patyrusi „El Dorado“ ekipa pusfinalyje vargo neturėjo ir įveikė jaunausią turnyro komandą „Kražantę“. Futsalo meistrų Alberto Vaskunovičiaus, Vladimiro Derendiajevo, Deivido Reimario, Arturo Juchno, Igno Raštučio ir kitų patyrusių žaidėjų vedama „El Dorado“ savo pusfinalį laimėjo daugiau nei užtikrintai – net 7:0.

Kitame pusfinalyje kova buvo atkaklesnė. Pirmasis kėlinys tarp „Smūgio“ ir „Arsenalo“ pasibaigė be įvarčių, bet antrojo kėlinio pradžioje abi komandos apsikeitė tiksliais smūgiais. Galiausiai, „Smūgiui“ įspūdingais Tomo Raštučio ir Rolando Gumbrio taikliais šūviais pavyko išplėšti pergalę rezultatu 3:1 bei žengti į finalą su favoritais laikytu „El Dorado“ klubu.

Finalai

Nors „El Dorado“ ir buvo laikomas favoritu, pirmajame kėlinyje jiems pasižymėti nepavyko, o „Smūgio“ gretose Tomas Raštutis prieš pat pertrauką puikiu smūgiu galva išvedė savo ekipą į priekį ir privertė „El Dorado“ sunerimti.

Antrojo kėlinio pradžioje „Smūgis“ buvo labai arti antro įvarčio, bet Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vartininkas Andrius Juzkiv įspūdingai apgynė „El Dorado“ vartus. Negana to, „El Dorado“ pakeitę savo taktiką sugebėjo išlyginti rezultatą – fantastišką smūgį iš tolį atliko Deividas Reimaris. Jau po minutės „El Dorado“ buvo priekyje, kuomet taip pat tolimu smūgiu pasižymėjo Albertas Voskunovičius.

Jau artėjant rungtynių pabaigai „Smūgis“ parodė charakterį ir po tikslaus Rolando Gumbrio smūgio rezultatas tapo lygus 2:2. Susirinkę žiūrovai Varėnoje jau laukė bulitų serijos, bet ilgesnį suolelį turėję „El Dorado“ tam nutikti neleido – daugiau jėgų išsaugojusi Vilniaus ekipa galingai užbaigė rungtynes. Priešpaskutinę minutę juos dar kartą į priekį išvedė gynėjas Deivydas Piliukaitis, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo dublį pelnęs Deividas Reimaris, kuris taip pat buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Finalą „El Dorado“ laimėjo rezultatu 4:2.

„El Dorado“ visada patinka kurti istoriją. Sugebėjome trečią kartą iš keturių laimėti šį trofėjų bei tapome pirmąja komanda, kuri apgynė taurės titulą. Taip pat labai džiaugiamės dėl iškovoto bilieto į Socca Čempionų lygą Graikijoje“, - po finalinių rungtynių džiaugėsi „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

„Turnyro lygis buvo labai aukštas. Daug komandų turėjo tikrai gerų žaidėjų. Puikiai žinojome, kad norint laimėti mūsų lauks 200 minučių futbolo, bet buvome tam pasiruošę, rimtai nusiteikę ir tas nusiteikimas davė vaisių! Finalas tikrai nebuvo lengvas, jei būtume praleidę antrą įvartį, vargu, ar būtume atsitiesę, bet kai rezultatas dar buvo 0:1, nepasimetėme ir jautėme, kad turime paimti šias rungtynes. Puikiai sužaistos kelios atkarpos leido mums laimėti“, - reziumavo M.Rašinskas.

Tuo metu trečioje turnyro vietoje liko Kauno „Arsenalo“ ekipa. Mažajame finale „Arsenalas“ turėjo daugiau vargo nei grupių etape, bet galiausiai 3:2 nugalėjo Kelmės „Kražantę“. Paminėsime, kad grupių etape „Arsenalas“ prieš Kelmės ekipą laimėjo net 4:0, bet mažajame finale jiems buvo žymiai sunkiau, o bronzos medalius „Arsenalui“ lėmė pergalingas Luko Sendžiko smūgis.

Priminsime, kad kitą savaitgalį (gegužės 25-26 dienomis) Latvijos sostinėje Rygoje įvyks Baltijos mažojo futbolo taurės turnyras, kuriame iš Lietuvos komandų varžysis „El Dorado“, FK „Smūgis“, FSK „Radviliškis“ ir FC „Hegelmann Minifootball“.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2024
Grupė:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2024
FotoInformacija
Rolandas Gumbrys Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
7 Varžybų:7
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team (Vilnius)
6 Varžybų:5
Antanas Šliuževičius Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:7
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
5 Varžybų:5
German Jezerskij Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
5 Varžybų:5
Osvaldas Čipkus Komanda:FK El Dorado (Vilnius)
5 Varžybų:7
Titas Boriavičius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
4 Varžybų:5
Ignas Raštutis Komanda:FK El Dorado (Vilnius)
4 Varžybų:7
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
4 Varžybų:7
Rokas Krušnauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
3 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2024
FotoInformacija
Vaidotas Norkeliūnas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 1
Dominykas Stundžia Komanda:FK Tauras Primaline (Kaunas)
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija