SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-10

„Outlet Park“ – patikimas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės partneris

Į 2023 metų Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatą Lietuvos mažojo futbolo rinktinė išvyks turėdama dar tvirtesnį užnugarį. Prieš planeto pirmenybes mūsų šalies mažojo futbolo rinktinės gretas papildė AB „Ogmios centras“ priklausanti „Outlet Park“ įmonė.

AB „Ogmios centras“ generalinis direktorius ir vienas pagrindinių akcininkų Sigitas Stasevičius teigė, kad sprendimą prisidėti prie Lietuvos mažojo futbolo rinktinės nulėmė kelios priežastys. „Visų pirma, aš pats ne vienerius metus aktyviai žaidžiu futbolą, nors ir esu mėgėjas, bet per savaitę mažojo futbolo aikštėje su bendraminčiais susitinku bent 3-4 kartus. Be to, subūrę komandą mes ir patys dalyvaujame Mini futbolo lygos varžybose, o mūsų komandos narys Matas Radžiukynas pernai kartu su rinktine tikrai neblogai pasirodė pasaulio čempionate. Apskritai, mažasis futbolas yra itin demokratiškas ir visiems futbolo mėgėjams prieinamas sportas, skirtingai nei didžiąjame futbole, čia nėra didelių pinigų, šios futbolo atšakos neremia nei UEFA, nei FIFA, o tai tik sustiprino norą prisidėti prie mažojo futbolo raidos mūsų šalyje“, – teigė S. Stasevičius.

Anot jo, įtakos turėjo ir noras, kad bent jau mažajame futbole mūsų rinktinė sėkmingai atstovautų visai Lietuvai. „Tikiu, kad mažojo futbolo rinktinė gali sėkmingai garsintų mūsų šalį bei jos futbolą. Suprantu, kad mažasis futbolas Lietuvoje gyvuoja tik entuziastų dėka, akivaizdu, kad vien tik su entuziazmu tikėtis progreso yra naivu. Bet dirbdami kartu mes tikrai galime pasiekti daugiau, galime kovoti dėl pergalių net ir su pripažintomis pasaulio futbolo valstybėmis“, – akcentavo S. Stasevičius.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vadovas Tomas Butkus pasidžiaugė, kad MFL pirmenybėse užsimezgę draugiški ryšiai transformavosi į vaisingą bendradarbiavimą. „Mažojo futbolo bendruomenė vienija įvairiausius žmones, mūsų pagrindinis tikslas – suteikti visiems norintiems galimybę žaisti futbolą. Labai smagu, kai ir MFL komandų vadovai, solidūs verslininkai, futbolo entuziastai ir mylėtojai jungiasi prie Lietuvos mažojo futbolo rinktinės. Tikiu, kad su tokiu solidžiu užnugariu pasaulio čempionate mes turėsime visas galimybes pagerinti savo ligšiolinius pasiekimus ir atversti naują istorijos puslapį“, – samprotavo T. Butkus.

Birželio 2-11 dienomis Vokietijos mieste Esene vyksiančiame Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate dėl titulo grumsis 44 rinktinės. Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pirmame varžybų etape išmėgins jėgas su Rumunijos, Mauricijaus ir Peru rinktinėmis.


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija