SOCCA

Mūsų partneriai:

2024-05-10

Albanus įveikę Lietuvos futbolininkai išvengė juodžiausio scenarijaus

Po aštuonerių metų pertraukos į Europos mažojo futbolo (6 prieš 6) pirmenybes sugrįžusi Lietuvos rinktinė pirmą kartą žais atkrintamosiose varžybose. Penktadienį Moldovos sostinėje Kišiniove vykstančio čempionato ketvirtose rungtynėse 3:1 (0:0) albanus įveikę lietuviai E grupėje užsitikrino mažiausiai 3 vietą ir šeštadienį tęs savo pasirodymą aštuntfinalyje.

Čempionate lygiosiomis su pasaulio vicečempione Ukraina (3:3) ir pergale prieš Prancūziją (4:1) startavę lietuviai ketvirtadienį 3:4 nusileido serbams. Pastarieji penktadienį 4:3 nugalėjo prancūzus ir su 6 taškais pakilo E grupėje aplenkė Lietuvos futbolininkus, tad dvikovoje su Albanija iš esmės sprendėsi tolesnis lietuvių likimas ir galimybės tęsti kovą čempionate.

Alberto Voskunovičiaus ir Justino Zagursko vedama Lietuvos mažojo futbolo rinktinė energingai pradėjo rungtynes, bet Albanijos žaidėjai ir vartininkas Kejd Myrta patikimai darbavosi gynyboje, tad pirmame kėlinyje lietuviams pasižymėti taip ir nepavyko. Visgi antrame kėlinyje sėkmė nuo albanų nusisuko. 23 min. Lietuvos rinktinės puolėjas Ignas Raštutis tolimu smūgiu užklupo nepasiruošusį varžovų vartininką ir išvedė savo ekipą į priekį. 

Tiesa, jau po minutės kamuolį iš tinklo traukė ir lietuviai. Po tolimo smūgio ir rikošeto kamuolys nuskriejo greta vartų buvusiam Albanijos rinktinės žaidėjui Erald Leci, o šis nieko nelaukdamas pasiuntė jį į Andriaus Juzkiv ginamus vartus. 

Lygus rezultatas netenkino nei vienos komandos, tad po įvarčių žaidimas tapo kiek atviresnis ir agresyvesnis, o tuo pačiu – ir palankesnis lietuviams. 33 min. J. Zagurskas atliko tikslų perdavimą nuo šoninės linijos, o puikią poziciją užsiėmęs Lietuvos rinktinės puolėjas Ignas Maleckas galva pelnė antrą įvartį. 

Per likusį laiką albanai bandė perimti iniciatyvą pakeisdami vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet labai užtikrintai žaidęs A. Juzkiv neleido varžovams pasižymėti, o jau tiksint pridėto laiko sekundėms J. Zagurskas efektingu baudos smūgiu užtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę 3:1.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vyriausias treneris Mindaugas Grigalevičius po pergalės džiaugėsi futbolininkų nusiteikimu ir charakteriu. „Po pusryčių turėjom komandos susirinkimą ir atvirą, nuoširdų pokalbį. Džiugu, kad žaidėjų širdis pasiekė mano žodžiai. Nuo pat išvykimo iš viešbučio buvo juntama reikiama emocija ir nuotaika. Tai matėsi ir aikštėje, nes mes nuo pirmų minučių kontroliavome rungtynes, turėjome daug progų, bet varžovų vartininkas buvo tiesiog nepramušamas. Manau, kad jis sužaidė geriausią kėlinį šiame čempionate, niekaip neleido mums įmušti ir ramiai užbaigti rungtynes. Džiugi, kad antrame kėlinyje mums pagaliau pavyko jį nuginkluoti, ir nors įtampa liko iki paskutinės akimirkos, bet objektyviai mes šiandien buvom geresni ir savo tikslą pasiekėme“, – kalbėjo M. Grigalevičius.

7 taškus po 4 rungtynių turinti Lietuvos mažojo futbolo rinktinė E grupėje užsitikrino bent jau 3 vietą ir šeštadienį žais Europos mažojo futbolo čempionato aštuntfinalyje. 

Galutinė lietuvių vieta ir būsimi varžovai atkrintamosiose varžybose paaiškės penktadienį, po paskutinių grupės etapo rungtynių. Penktadienį vėlai vakare E grupėje dar susitiks Ukraina ir Prancūzija, bei Serbija ir Albanija. Ukrainiečiai ir serbai taip pat jau pelnė kelialapius į atkrintamąsias varžybas, tuo metu albanų ir prancūzų šansai yra tik teoriniai.

Visas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rungtynes galima tiesiogiai stebėti DELFI TV platformoje ir Delfi TV youtube kanale.

STATISTIKA

Lietuva – Albanija 3:1 (0:0)

Įvarčiai: 23 min. I. Raštutis, 33 min. I. Maleckas, 40+2 min. J. Zagurskas; 25 E. Leci.

Lietuva: Andrius Juzkiv, Mantas Šumskis; Augustas Trinkūnas, Rokas Masenzovas, Mindaugas Kasparas, Giedrius Mažrimas, Justinas Zagurskas, Matas Radžiukynas, Benas Buzevičius, Albertas Voskunovičius, Ignas Maleckas, Ignas Raštutis. Treneriai Mindaugas Grigalevičius ir Giedrius Brazaitis.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Serbija00000000
2Prancūzija00000000
3Ukraina00000000
4Lietuva00000000
5Albanija00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: EURO 2024
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai
2024-05-08UkrainaLietuva

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: EURO 2024
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: EURO 2024
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija