SOCCA

Mūsų partneriai:

2024-05-17

12 Lietuvos komandų susirems dėl mažojo futbolo taurės

Jau šį šeštadienį (gegužės 18 d.) Lietuvos grybų sostinėje Varėnoje prasidės Lietuvos mažojo futbolo sezonas, kadangi įvyks ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyras.

Dėl pirmojo trofėjaus šiais metais susigrums rekordinis komandų skaičius – iš septynių skirtingų Lietuvos miestų į Varėną atvyks net 12 komandų, kurios burtų keliu bus suskirstytos į dvi grupes, o pirmąsias dvi vietas savo grupėse užėmusios ekipos susirems pusfinaliuose. Galiausiai, turnyro nugalėtojui atiteks ne tik gražutėlė taurė, bet ir galimybė varžytis Socca Čempionų lygos turnyre, kuris šiais metais vyks Graikijos saloje Kretoje.


Kauno desantas

Net penkis savo atstovus šiame respublikiniame turnyre turės Kauno miestas. Iš laikinosios sostinės į Varėną atvyks šiame turnyre dar nei karto nežaidę FK „Inter“, FK „Tauras“, o taip pat Lietuvos mažajame futbole patirties jau turintys FK „Smūgis“, „Hegelmann Minifootball“ ir 2022 metais šią taurę laimėjęs FK „Arsenalas“.

Pastarieji į Varėną atvyks pasikeitusia sudėtimi, bet noras kovoti dėl trofėjaus – nepakito. „Arsenalo“ komandos vadovas Karolis Vasiliauskas prieš taurės turnyrą trumpai sakė: „Ilgai dvejojome ar dalyvauti taurės turnyre, bet pavykus pasistiprinti keliais žaidėjais - nusprendėme sudalyvauti. Į Varėną vyksime stipriai atsinaujinę sudėtį ir tikiuosi, kad pavyks pasirodyti gerai bei duoti kovą kiekvienai komandai prieš kurią teks sužaisti. Nors konkretaus tikslo nekeliame, bet jeigu nusprendėme dalyvauti – tikslas yra laimėti. Kitų minčių net būti negali“.

Savo sudėtį iš pagrindų atnaujino ir „Hegelmann Minifootball“ ekipa. 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionai praėjusias metais pirmenybėse kapituliavo ir liko paskutiniai, bet savo sugrįžimą į aukštumas planuoja būtent Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre.

„Komanda atsinaujinusi, visi sportuoja, ruošiasi ir laukia turnyro. Atvyksime rimtai nusiteikę pasigalynėti su labai stipriomis komandomis. Kaip ir kiekviena komanda atvyksta kovoti dėl taurės, tai mes nesame išimtis. Atvykstame kovoti dėl taurės, bet ir gerai praleisti laiką. Komandos labai stiprios, bus smagu išbandyti jėgas ir pamatyti kokiame lygyje šiai dienai esame mes“, – sakė „Hegelmann Minifootball“ vadovas Mindaugas Zlatkus.

Praėjusių metų Lietuvos mažojo futbolo vicečempionai – Kauno „Smūgis“ – į taurės turnyrą atvyks be savo komandos puolimo lyderio Igno Raštučio, bet tai jų ambicijų nesumažina nei per nago juodymą.

„Esame komanda, kurios varžovai nenori turėti savo grupėje, nes žino, kad būsime rimtas iššūkis. Šiame turnyre, deja, neturėsime praeito sezono įvarčių mašinos Igno, bet tikrai bus kas kels galvos skausmą varžovų vartų sargui. Į Varėną važiuojame kovoti tik dėl prizinių vietų“, – akcentavo „Smūgio“ vadovas Rytis Briedis.

Turnyro naujokai FK „INTER“ ir FK „Tauras Primaline“ nenori atsilikti nuo kitų Kauno komandų ir Varėnoje ketina parodyti savo raumenis.

„Nors INTER komanda suburta 2022 metais, esame ambicinga, motyvuota ir užsidegusi visur dalyvauti, o kur dalyvaujame – siekiame tik aukščiausių tikslų! Varėnoje tikimės nustebinti oponentus, nors ir nesame savo geriausioje formoje, nes nesitreniruojame kartu, susibėgame tik kaip kas kada gali į vienadienius turnyrus arba žiemos/vasaros vykstančiais čempionatais tiek salės, tiek mažojo futbolo“, – komentavo „INTER“ vadovas Ernestas Bernota.

„Žinome, kad čia susirinks tikrai labai stiprios komandos, bus labai įdomu, nes mes po ilgo laiko taip pat atvažiuojame pilnos sudėties ir kovosime dėl kiekvieno aikštės centimetro, tad komandos tikslai tik aukščiausi“, – pabrėžė E.Bernota.

Kitų naujokų „Tauro Primaline“ vadovas Audrius Maleckas pabrėžė, kad komandos sudėtis yra jauna, bet grupėje užimti bent antrą vietą bei žengti į pusfinalį – jų mažiausias tikslas.

„Komandos pagrindas 1999-2003 metų jaunimas iš Kauno bei keletą naujų, bet gerai pažįstamų žaidėjų iš Marijampolės. Pastarąsias 3 savaitės ilsėjomės po Kauno žiemos pirmenybių, bet Varėnoje bus puiki proga pasiruošti artėjančioms Kauno vasaros pirmenybėms. Komandos sudėtis nebus pati optimaliausia, trūksta keleto pagrindo žaidėjų, pagrindinio vartininko, tačiau nepaisant visko pažadame kiekvienose rungtynėse atsiduoti 100% ir kovoti tik dėl pergalių. Mūsų tikslas – patekimas į pusfinalį“, – sakė A.Maleckas, kurio vadovaujamos komandos sudėtyje yra ir Ignas Maleckas – Lietuvos mažojo futbolo rinktinės puolėjas, mušęs ne vieną įvartį visai neseniai pasibaigusiame Socca Europos čempionate.

Vilniaus favoritai

Trečią kartą Lietuvos mažojo futbolo taurę iškovoti sieks Vilniaus „El Dorado“ ekipa, kuri tai padarė 2021 metais ir pernai, bet su jais į Varėną atvyks ir „amžinasis priešas“ – FK „Eagle Team“.

Dabartiniai Vilniaus MFL lygos A diviziono lyderiai bei čempionai „El Dorado“ neslepia, kad jie šiame turnyre turės favorito etiketę, todėl sieks ją pateisinti aikštėje.

„Esame šio turnyro prizininkai ir du kartus taurės laimėtojai, todėl tikslas vienas – apginti titulą ir laimėti bilietą į Graikiją. Forma komandos gera, bet trūksta vidinio nusiteikimo kuris tikrai atsiras šeštadienį žaidžiant prieš tokius stiprius varžovus. Turnyro formatas žinomas, bet jis sunkus, kiekviena klaida daug ką gali nulemti. Svarbiausia visiems sveikiems atvykti į Varėną ir turėti optimalią sudėtį“, – mintimis pasidalino „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

Pereinamajame savo komandos etape esantis „Eagle Team“ į Varėną taip pat atvyks. Puikiai „El Dorado“ ekipą pažįstantys „Ereliai“ kitų turnyro dalyvių taip gerai nežino arba prieš juos žaidė jau senai.

Tačiau ir pačių „Eagle Team“ kitos komandos nelabai žinos – jų sudėtis pasikeitusi ir tik tie patys „El Dorado“ geriausiai supranta „Eagle Team“ pajėgumą.

„Atvyksime su MFL lygos sudėtimi, bet mūsų komanda atsinaujinusi. Nors dar nesame geriausios savo formos, naujokai po truputį įsilieja. Šiame turnyre norime parodyti savo dantis, todėl keliame tikslus tik laimėti. Kadangi kitų komandų be „El Dorado“ nežinome, panaudosime šį turnyrą ir savo žaidimo sustygavimui“, – pabrėžė „Eagle Team“, kuri po 5 turų MFL lygoje yra antra, komandos vadovas Aleksandr Dergačiov.

Tiesa, „Eagle Team“ vadovas neslėpė, ką laiko šio turnyro favoritais: „Sakyčiau, kad favoritai yra „El Dorado“ ir Lietuvos čempionai FSK „Radviliškis“. Abi komandos turi daug futsalo žaidėjų, bet futsalo žaidėjams parankus yra parketas, o ne žolė. Sakyčiau, kad taurės nugalėtoją lems atsarginių suolelio ilgis ir kokybė“.

Čempionai, buvę čempionai ir naujokai

Toliausiai iki Varėnos važiuoti turės kartą Lietuvos mažojo futbolo čempionais tapę FC „Klaipėda City“ žaidėjai iš uostamiesčio. Ne trumpa kelionė laukia ir turnyro naujokės Kelmės „Kražantės“ ekipos, o taip pat dabartinių Lietuvos mažojo futbolo čempionų FSK „Radviliškio“.
„Radviliškio“ komanda šį savaitgalį kovos dėl Lietuvos mažojo futbolo taurės, o kitą savaitę vyks į Baltijos mažojo futbolo taurės batalijas.

Komandos vadovas ir treneris Mindaugas Urbonavičius buvo kiek sunerimęs kokią sudėtį pavyks atsivežti į Varėną, bet čempioniškas charakteris tikrai nėra niekur dingęs.

„Nemažo būrelio žaidėjų dalyvavimas Varėnoje yra po dideliu klaustuku. Manau su panašiomis problemomis susiduria ir mūsų varžovai, tad labai sunku prognozuoti kokie mes galime būti taurės turnyre. Iki šiol tik treniravomės ir oficialių bei rimtų rungtynių neturėjome. Sportinė forma, akivaizdu, kad toli nuo tos kurią turėjome pasiekę praėjusiais metais. Tad pagrindinis tikslas kažkiek prasijudinti ir gauti rimtą kovą prieš kitą savaitgalį vyksiantį Baltijos taurės turnyrą. Be abejo 540 kilometrų (į abi puses) kelionę norėtųsi įprasminti ir solidžiu rezultatu, bet kaip gausis pamatysime jau netrūkus“, – kalbėjo M.Urbonavičius.

Tolimiausią kelionę apturėsiantys FC „Klaipėda City“ vyrukai yra kiek daugiau apšilę nei „Radviliškis“, todėl nekantriai laukia išvykos į Varėną.

„FC „Klaipeda City“ jau sudalyvavo Klaipėdos miesto 8x8 Taurės pirmenybėse, pradėjo 8x8 čempionatą. Gal būt dar nesame formos pike, bet jau tikrai bėgame, tai tikimės duoti kovos visiems varžovams. Atvažiuojame susitikti su seniai pažįstamomis komandomis, pamatyti naujus varžovus. Taurės likimas nenuspėjamas – trumpas žaidimo laikas, kiekviena klaida gali būti lemiama. Pažiūrėsime, kam nusišypsos sėkmė“, – sakė Klaipėdos komandos vadovas Sergej Jakovlev.

Laisvalaikio lygos projektai

Turnyro šeimininkų Varėnos miesto garbę gins FK „Merkys“, kuris bus gerokai atsinaujinęs sudėtį „Laisvalaikio lygos“ (angl. „Leisure Leagues“) žaidėjais, rungtyniaujančiais Varėnoje įkurtoje laisvalaikio lygoje.

„Šiais metais „Merkys“ suburtas iš vietinių žaidėjų, kurie žaidžia Varėnos Laisvalaikio lygoje. Iš visų komandų surinkome geriausius žaidėjus, bet tik šiame turnyre pamatysime, kokia mūsų sportinė forma žaidžiant kartu. Stengsimės duoti kovą visiems varžovams, norime pasirodyti kaip įmanoma geriau ir nenuvilti savo žiūrovų“, – kalbėjo ilgametis „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.

Tokiu pat principu kaip ir „Merkys“, buvo suformuota ir FK „Paberžės“ ekipa. Vilniaus rajono komanda susibūrė iš „Laisvalaikio lygos“ žaidėjų bei pridėjo kelis gerai pažįstamus mažojo futbolo asus, tad jau šį šeštadienį jie galės patikrinti savo lygį kovoje dėl prestižinio trofėjaus.

„Komandos pagrindą sudaro Paberžės Laisvalaikio lygos žaidėja. Gaila, kad dėl traumos iškrito keli žaidėjai, o vienas svarbiausių yra Albertas Šaveiko, kuris atstovavo Lietuvos mažojo futbolo rinktinei 2018 metų Baltijos taurėje. Neaišku ar galės važiuoti Daniel Gunevič. Į tai sureagavome ir pasistiprinome keliais žaidėjais ne iš Paberžės, keli yra iš TEC komandos. Smagu, kad vartus sutiko ginti futsal rinktinės vartininkas Egidijus Žagaras. Kažkokius tikslus sunku kelti, nes nei karto nesusibėgome kartu pažaisti, bet, manau, tokiame formate baisių rezultatų nebus, visi paragavę futbolo viename ar kitame lygyje. Susirinkome pasibandyti pažaisti aukštesniame lygyje ir žiūrėsime kas iš šio projekto gausis“, – prakalbo „Paberžės“ komandos vadovas ir žaidėjas Valdemar Šaveiko.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2024
Grupė:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2024
FotoInformacija
Rolandas Gumbrys Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
7 Varžybų:7
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team (Vilnius)
6 Varžybų:5
Antanas Šliuževičius Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:7
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
5 Varžybų:5
German Jezerskij Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
5 Varžybų:5
Osvaldas Čipkus Komanda:FK El Dorado (Vilnius)
5 Varžybų:7
Titas Boriavičius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
4 Varžybų:5
Ignas Raštutis Komanda:FK El Dorado (Vilnius)
4 Varžybų:7
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
4 Varžybų:7
Rokas Krušnauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
3 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2024
FotoInformacija
Vaidotas Norkeliūnas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 1
Dominykas Stundžia Komanda:FK Tauras Primaline (Kaunas)
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija